Atıklar ekonomiye kazandırılıyor

Çağımızda vazgeçilmezimiz haline gelen ama zamanla ömrünü tamamlayan cep telefonları, Körfez Belediyesi tarafından ekonomiye geri kazandırılıyor hem de olası tehlikelerin de önüne geçiliyor

Körfez Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nde sadece ambalaj atıkları değil, elektronik atıklar da ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor. Çağımızın vazgeçilmezleri arasına giren cep telefonları ömrümü tamamlayınca bir kenara atılıyor ve atıl durumda kalıyor. O telefonların bataryaları da patlama riski sebebiyle kimi zaman büyük tehlike oluşturabiliyor.

BİR TELEFON YETERLİ

Sadece vatandaşlar değil, ilçemizde faaliyet gösteren cep telefonu tamir yerleri ellerindeki bozuk ömrünü tamamlamış bataryaların yanması ve patlamalarının önüne geçilebilinmesi için 500 00 50’yi aramaları yeterli oluyor. Körfez Belediyesi ekipleri tarafından teslim alınan cep telefonları, lisanslı firma tarafında bertaraf ediliyor ve tekrar ekonomiye kazandırılıyor.

27 Ağu 2019 - 10:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.