Ayyıldız güven tazeledi

BASK Kocaeli Şubesi dün tek adaylı genel kurulunu gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Sami Ayyıldız, genel kurulda tek aday oldu

2004 yılında ilimizde temsilcilik kuran BASK Kocaeli Şubesi bugün 2. Olağan genel kurulunu sendika binasında gerçekleştirdi. Genel kurula BASK Genel Başkanı Bayram Zengin de katıldı. 800 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu genel kurulda BASK Kocaeli Şubesi Başkanı ve BASK İl Temsilcisi Sami Ayyıldız tek aday oldu. Genel kurulda 7 yönetim kurulu üyesi, 3 denetim, 3 disiplin kuruşlu üyesi seçildi.

AYYILDIZ, ‘DİŞİMİZ VE TIRNAĞIMIZLA GELDİK’

Genel kurulda konuşan BASK Kocaeli Şube Başkanı Sami Ayyıldız, “İkinci olağan genel kurulumuz, Kocaeli Üniversitesi’nde 4 dönemdir yetkili sendikayız. Hiçbir kişisel beklenti gözetmeksizin bizlere destek veren tüm üyelerim onlar için her zaman mücadele vereceğiz. Bizim en büyük özelliğimiz siyasi partilere karşı olmamamıza rağmen hiçbir siyasi partinin ön ve arka bahçesi değiliz. Biz buraya dişimiz ve tırnağımızla geldik. Sadece tüzüğümüzde belirtilen kuruluş amacımıza uygun üyelerimizin çıkarları için mücadele etmekteyiz. Genel kurulumuza karılan tüm üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Üniversite ve il sağlık müdürlüğündeki arkadaşlarımız hiçbir menfaat gözetmeksizin sendikamıza destek verdi onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi.

ZENGİN, ‘17 YILLIK SENARYO’

Hükümet ile yetkili sendika arasındaki görüşmeleri değerlendiren BASK Genel Başkanı Bayram Zengin, “1 Ağustos tarihinden beri milyonlarca memur ve emeklisinin heyecanla beklediği toplu sözleşme görüşmelerinde dağ fare bile doğuramamış, masada ne görüşülüp ne görüşülmediği bile anlaşılamamıştır. Toplu sözleşmenin başladığı ilk gün açıklanması gereken eylem ve planı, son gün yapılan göstermelik eylemle göz boyamaya dönüşmüştür. Toplu pazarlık dönemi başlayalı 17 yıl olmuştur. 17 yıldan beri aynı senaryo oynanmaktadır. Cumhurbaşkanları, Hükumetler, hatta yönetim sistemi değişmiş, yetkili sendikalar değişmiş ama memurun kaderi değişmemiştir” şeklinde konuştu.

AYYILDIZ, ‘KOCAELİLİ MEMURLARA SESLENDİ’

17 yıldır yüzdelik artışlarla memur ve emeklilerin oyalandığını söyleyen Ayyıldız, “17 yıldır memurları oyalayanlar toplu pazarlık masasında birlikte oturmaktadır. Memur ve emeklileri 4688 sayılı Yasanın 28’inci maddesinde sayılan konuların, üzerlerinde hiçbir ipotek konmadan toplu pazarlık masasında çözülmesini beklemiş, ancak hüsrana uğramışlardır. Kocaeli’den memurlara seslenmek istiyorum. Arka bahçe, yan kuruluş, öncü kuruluş halindeki yapıları sendika olarak kabul etmiyoruz. Mevcut siyasi ve ideolojik sendikal yapılarla mesafe almak mümkün değildir. Geride bıraktığımız 17 senelik deneyim bunu göstermektedir. Çare siyaseten bağımsız sendikalarda toplanmaktadır” dedi. Ayşe AYDIN

YENİ YÖNETİM

Yönetim kurulu üyeleri: Sami Ayyıldız (Başkan), Reşat Oktem, Uğur Öcal, Gamze Güven Şahin, Şengül Toy Bora, Bilgen Aydın, Cengiz Uzun.

Denetim kurulu: Serkan Ankun, Abdülkadir Yıldız, Sezgin Sevilmiş.

Disiplin kurulu: Nebahat Öcal, Şaban Arlı, Rıfat Olgun

25 Ağu 2019 - 14:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.