Başiskele ilk ve ortaokulu Servetiye’de

Başiskele Gübretaş İlk ve Ortaokulu’nun hazırladığı Dolu Dolu Karadeniz projesinin 2018-2019 dönemi programları Servetiye Köyü gezisiyle sona erdi

Başiskele Gübretaş İlk ve Ortaokulu’nun hazırladığı Dolu Dolu Karadeniz projesi hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında ana hedef grubunu oluşturan 7-14 yaş arası öğrenciler, Okul Müdürü Selçuk Dikbaş başkanlığında öğretmenlerden SümeyraMoran, Burcu Gümüş, Handan Gönül ve Bahar Bulut ile Servetiye Köyü’nü ziyaret etti. Karadeniz halkından oluşan ve Karadeniz Kültürünün yaşatıldığı, aynı zamanda Servetiye Köyü Camii halkının Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği başarı ve kahramanlıkları hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamak amacıyla Servetiye Köyü Camii ve Müzesi’ni ziyaret eden BaşiskeleGübretaş İlk ve Ortaokulu, geziden büyük keyif aldı.

‘MİLLİ RUHU CANLANDIRMAK İÇİN’

Okul Müdürü Selçuk Dikbaş, kurtuluş savaşında tamamen yerli imkanlar ile bölgesel olarak kurulan ve verdiği kahramanca mücadele ile vatan müdafaasında etkin rol oynayan Servetiye cephesinin karargahı konumundaki Servetiye Camii Köyü ve müzesine gezi düzenlendik. Buranın kültürüne hakim eski Köy Muhtarı Recep Karaosmaoğlu ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen Ali Candan’ın oğlu Veysel Candan bizlere rehberlik etti. Bu gezide milli birlik ve beraberlik duygusunu perçinlemek amaçlanmıştır. Ayrıca okulumuz öğrencileri eski köy muhtarı Recep Karaosmaoğlu ile röportaj yaptı. İlgi ve alakalarından dolayı kendilerine ve düzenlediğimiz gezide bize destek olan Başiskele Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi. Ayşe AYDIN

16 May 2018 - 11:02 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.