Başiskele Sahili’nde Tasavvuf Rüzgârı

Başiskele'de “Yaz Etkinlikleri” tüm coşkusuyla devam ediyor. Başiskele Belediyesi herkese ve her kesime hitap edecek programlar hazırlayarak Başiskeleliler’in beğenisine sunuyor

İlahiyatçı yazar, radyo ve TV program yapımcısı M. Fatih Çıtlak ve İlahi Sanatçısı Harun Beyaz, Başiskele Belediyesi’nin “Yaz Etkinlikleri” programında dün akşam (çarşamba) sahneye çıktılar. Programa Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, AK Parti Başiskele İlçe Teşkilatı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘BİR ARAYA TOPLANMAMIZ BAŞARI HİKÂYESİDİR’

Sahneye ilk çıkan M. Fatih Çıtlak, Başiskele Sahili’ni dolduran Başiskeleliler’e ayetler ve hadisler ışığında tasavvufi sohbetlerde bulundu. Nuh Tufan’ın günümüzde devam ettiğini ifade eden Çıtlak, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) “Kim benim sünnetime, ehl-i beytime tabi olursa Nuh’un Gemisi’ne binmiş gibi beladan, ahir zaman fitnelerinden kurtulur.” hadis-i şerifini hatırlatarak sohbetine başladı. Türk-İslam Medeniyeti’nin sevgi, merhamet ve hoşgörüyle insanları bir araya topladığını ifade eden M. Fatih Çıtlak, “Burada samimiyet ile bir araya toplanmamız bile bu medeniyetin oluşturduğu bir başarı hikâyesidir.” diye konuştu.

AYETLER IŞIĞINDA ELEŞTİRDİ

“Kuran-ı Kerim’de birçok ayette Allah ve Resul’üne itaat edin yazıyor.” diyen ünlü ilahiyatçı yazar, konuşmasında sünnet ve hadisleri inkâr edenleri ayetler ışığında eleştirdi. Kur’an-ı Kerim’in Allah (c.c) tarafından gönderilen bir metin, bir mektup olduğunu söyleyen Fatih Çıtlak, “Hadis ve sünnet Kur’an-ı Kerim’e göre yaşamak, bilgilerin yaşama uyarlanmasıdır.” dedi.

Bir şeyi bilmenin bireye faydasının o bilgiyi bireyin yaşamına uyarladığında ortaya çıktığını ifade eden Çıtlak,“Allah Teâlâ bilgiyi, imanı bizde hal eylesin. Onu kuru bir bilgi eylemesin. Bilgilerimizi aşk eylesin.” diye dua etti.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Güzel sohbetini dualar ile bitiren M. Fatih Çıtlak’a, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü sahnede teşekkür ederek, kendisine çiçek takdim etti. Başkan Özlü, “Yaz Etkinliklerimiz kapsamında bu akşam Başiskele Sahili'nde yine ruhumuzu doyurduk. Doyumsuz tasavvufi sohbeti ile sahneye çıkan M. Fatih Çıtlak hocamızı can kulağıyla dinledik. Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Fatih Çıtlak’ın ardından sahne alan Başiskeleli İlahi Sanatçısı Harun Beyaz da, seslendirdiği ilahilerle güzel bir yaz akşamında vatandaşlara unutulmaz manevi duygular yaşattı.

11 Tem 2019 - 11:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.