Başkan’dan TÜPRAŞ yanıtı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Derince 91. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisine katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Derince 91. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisine katıldı. Yoğun bir katılımın yaşandığı danışma meclisinde, son günlerde TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınmasıyla vergi gelirlerinden mahrum kalacak gündemiyle alakalı cevap veren Başkan Büyükakın, “TÜPRAŞ konusunu gündeme düşer düşmez hemen Maliye Bakanlığımız ile temasa geçtim. Gereken görüşmeleri yaptım. Pazartesi günü TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü ile de temasa geçtim onlarla da gereken diyalogu gerçekleştirdik. Kendilerinin genel müdürlüğü götürme konusunda geçmişten gelen üç yıllık bir çalışmalarının olduğunu söylediler. Ancak vergi merkezini değiştirmede bir kararlarının olmadığını söylediler” dedi.

‘CİDDİYETLE TAKİP EDİYORUZ’

Konuşmasında bu konunun hassasiyetini TÜPRAŞ’ın yetkililerine ifade ettiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, “Bu durumu ciddiyetle takip edeceğimizi ifade ettik. Bu konuda hassas olmalarını talep ettik. Umarım böyle bir hata yapıp vergi merkezini değiştirme eğilimi içinde olmazlar. Ama şunu bilin, içiniz rahat olsun. Maliye Bakanlığı’nın resen vergi dairesinin nerede olacağını yani verginin nereye yatacağını belirleme hakkı var. Bakanlığımızla her türlü tedbiri aldık” şeklinde konuştu.

‘DUYARLILIKLA AÇIKLAMA YAPAN

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınması ve vergilerinin yine bu kente yatırılabileceği gündemiyle hareket edilmesini çok önemli bulduğunu kaydeden Büyükakın, “Sivil toplum kuruluşlarımıza, konuyu hassasiyetle dile getiren basın mensuplarımıza, değerli milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Bir kez daha Kocaeli gösterdi ki kentin menfaatleri söz konusu olduğunda bir araya gelmeyi biliyor. Ben bu konuda hassasiyet gösteren, duyarlılıkla açıklama yapan herkese teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.

07 Ağu 2019 - 13:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.