Başkan külliyede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 büyükşehir belediye başkanını külliyede ağırlayarak “Tüm belediye başkanlarımıza aynı samimiyetle yaklaşıyoruz" dediErdoğan, 29 büyükşehir belediye başkanını külliyede ağırladı.

Erdoğan, başkanları külliyede ağırladı
Erdoğan, başkanları külliyede ağırladı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (çarşamba) 29 büyükşehir belediye başkanını külliyede ağırladı. Erdoğan, AK Parti, CHP, MHP ve 3 kayyumdan oluşan 29 büyükşehir belediye başkanına hitap etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Çin'de yürüttüğü temaslar dolayısıyla programa katılamadı. Belediye başkanlarının ülke ve kentlerine dair sorularını yanıtlamak üzere bakanlar da görüşmedeki yerini aldı.

‘DEMOKRASİ ŞÖLENİ’

Erdoğan belediye başkanlarına seslenerek "Büyükşehirlerimizin değerli belediye başkanları, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı külliyesine, bu gazi mekana hoş geldiniz. Çok partili hayata geçtiğimiz 1946 yılından beri ülkemizdeki her seçim bir demokrasi şöleni havasında yapılmıştır. Türkiye 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerini de hamdolsun aynı coşkuyla tamamladı. Bu seçimlerde 30’u büyükşehir, 51’i il, 922’si ilçe 386’sı belde olmak üzere toplam Bin 389 belediye başkanımız milletimizin teveccühüyle göreve başladı" şeklinde konuştu.

‘HEPİNİZİ TEBRİK EDİYORUM’

Sözlerinde demokrasiye vurgu yapan Erdoğan, “Böylesine büyük bir seçimi başarıyla neticelendirmiş olmamız hiç şüphesiz demokrasimizin zaferidir. Eleştirilere verilecek en büyük cevabımız ülkemizde neredeyse her vatandaşımızın içerisinde yer aldığı geniş demokrasi ve özgürlük tablosudur. Seçim sürecindeki rekabeti meydanlarda bırakan, milletimizin iradesine herkesin teslim olduğu bu güzel manzara geleceğimizin de en büyük teminatıdır. 31 Mart seçimlerinde elde ettiğiniz başarılardan dolayı her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

BAKANLAR SORULARI YANITLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak, “Seçildiğiniz gün itibariyle size oy versin vermesin şehrinizdeki herkesin belediye başkanı olarak görev yapacağınıza inanıyorum. Biz de tüm belediye başkanlarımıza aynı samimiyetle yaklaşıyoruz. Gördüğünüz gibi şu anda tüm bakanlarımız sizlerin sorularına cevap vermek üzere burada bizimle beraber. Ve bütün bu sorular kayda alınmak suretiyle de bunların üzerinde bakanlarımız gerekli çalışmalarını yapacaklar” diyerek sorunların çözümünde bakanlara talimat vermiş oldu. Ayşe AYDIN

11 Eyl 2019 - 16:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.