BAŞKEP, pazar günü açılıyor

Başiskele’de istihdama yönelik büyük atılımlar yapan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, aile bütçelerine katkıda bulunmak isteyen kadınların talebini dikkate alarak Başiskele Kadın El Emeği Pazarı (BAŞKEP) projesini hayata geçiriyor

Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesiyle gerçekleştirilen BAŞKEP projesi; ilçe halk eğitim müdürlüğü, KO-MEK, STK’lar da el emeği, sanat kurslarına katılan kadınların ürünlerinin ekonomik katkıya dönüşmesine imkân sağlayacak. Bu pazar ile kadınlar, hem el emeğinin değerlendirilmesi ile kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak hem de elde ettikleri ekonomik özgürlük ile kendilerine olan güvenleri artacak.

ÜRETEN KADIN KAZANACAK

Başiskele Belediyesi’ne bağlı semt konaklarında verilen el emeği kurslarına katılan ya da evde kendi çabalarıyla ürünler üreten kadınların da katılım sağladığı projede talepleri Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü toparlayarak, süreç dahilinde programlamış olacak. Başiskele Kadın El Emeği Pazarı’nda (BAŞKEP), kadınların el emeği göz nuruyla ürettikleri her türlü aksesuarlar, dekorasyon ürünleri, giysiler, kilim ve halılar, kişisel bakım ürünleri, mefruşat, el işi örgü, dantel, dokuma, el yapımı müzik aletleri, takılar, resimler, tezhip ve hatlar, minyatür ve çiniler, ebrular, ahşap ürünler, cam objeler, süsler, işlemeler, hediyelikler ve ev yapımı gıda ürünleri satılıyor.

BAŞKEP MODA PAZARI’NDA

Başiskele Sahili’nde satışa başlanan BAŞKEP projesi ürünleri yeni bir alanda da satış imkânına erişiyor. Pazar günü hizmete açılacak olan ve her Pazar günü Barbaros Mahallesi Kapalı Semt Pazarı’nda hizmet verecek olan Moda Pazarı’nda BAŞKEP standı da kurulmuş olacak.

ÖZLÜ, ‘BAŞİSKELE’NİN KADINLARI BAŞ TACIDIR’

Başiskele’de kadınlara ve kadının emeğine büyük değer veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, projeyle ilgili “Gerçekleştirdiğimiz saha gezilerinde ve konaklarımızın yıl sonu sergilerinde bayanlar bizden ürünlerini satabilecekleri bir alan imkânı verilmesi talebinde bulundular. Bizler de ekiplerimiz ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, kadınların el emeği göz nuru bu değerli ürünlerin satışının sağlanması ve onların sosyo-ekonomik olanaklarının gelişmesine fırsat vermek, özgüvenlerini arttırmak için BAŞKEP projemizi hayata geçirdik. Seçim beyannamemizde de söz verdiğimiz bu projenin ilk basamağı Başiskele Sahili ve Moda Pazarı stantlarında yer almak oldu ama hizmetimiz boyunca bu konuda daha birçok projenin çalışmasını yürütüyoruz” dedi.

02 Ağu 2019 - 13:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.