BİP'ten WhatsApp'a 'efe'li gönderme

WhatsApp uygulamasına dünya genelinde erişim sorunu yaşandı. Türkiye'de de yaklaşık 15 dakika süren erişim sıkıntısı, yerli alternatiflerini de hemen harekete geçirdi

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp uygulamasına erişim, yaşanan teknik bir sorun nedeniyle dünya genelinde kesintiye uğradı.

Türkiye saati ile 21:15’te başlayan WhatsApp erişim sorunu yaklaşık 15 dakika sürerken, kullanıcıların yaşadıkları erişim sıkıntısı, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlara da yansıdı.

WhatsApp’taki erişim sorunu kademeli olarak giderilirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da konuyla ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden “Whatsapp’ta yaşanan erişim sorunu global kaynaklı olup USOM ekiplerimiz durumu takip etmektedir” açıklamasını yaptı. Sayan, “Whatsapp’ta erişim sorunu düzelmeye başlamış olup, bu tür sorunlar yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarının önemini bir kez daha bizlere göstermektedir. Yerli ve milli mesajlaşma programlarımızla daha güvenli iletişim kuruyoruz” dedi.

BiP'TEN CEVAP GECİKMEDİ...

Önceki gün yalan ve yanlış haberlerle mücadele için kullanıcıların mesaj iletme hakkına sınırlama getiren WhatsApp’ta bugün yaşanan erişim sorunu, aylık aktif 2 milyara yakın kullanıcı olan platformun alternatiflerini de harekete geçirdi.Turkcell’in geliştirdiği yerli iletişim platformu BiP, WhatsApp’ta yaşanan global erişim sıkıntısı sonrası kullanıcılara gönderdiği video ile “Biz ancak böyle çökeriz” mesajı verdi.

23 Oca 2019 - 10:33 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.