Bugün üniversite sınavı var!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS), bugün ve yarın yapılıyor

Sınavın bugünkü Temel Yeterlilik Testi(TYT), saat 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecek. Yarın ise Alan Yeterlilik Testi(AYT), saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Yarın saat 15.45’te ise Yabancı Dil Testi(YDT) yapılacak, 120 dakika sürecek. Kocaelili adaylar, İzmit, Kartepe, Başiskele ve Derince ilçelerindeki okullarda sınava girecek. TYT’de 52 bin 962(137 engelli), AYT’de 43 bin 410 (104 engelli) ve YDT’de 2 bin 959(9 engelli) iki günlük sınav maratonunda ter dökecek. Büyükşehir Belediyesi’nin kara ve deniz ulaşım araçları sınav giriş belgesi ve görevli kartlarını gösterenleri iki gün boyunca ücretsiz taşıyacak. Ayrıca klakson çalınmaması için belediye ve polis ekipleri sürücüleri uyaracak.

30 Haz 2018 - 09:34 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.