Çelik, ‘Hizmetlerde aksama yok’

Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Erkan Çelik yazılı açıklamada bulunarak kurumuyla ilgili yapılan yalan haberlere tepki gösterdi ve ekledi, “Hizmetlerde herhangi bir aksama yok”

Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Erkan Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bazı haber sitelerinde yer alan “Karamürsel Devlet Hastanesi’nde çalışan doktorların neredeyse yarısının randevularının kapalı olduğu, birçok doktorun aynı anda izne çıkarıldığı ve bunun da vatandaşları mağdur ettiği” içerikli habere istinaden başhekimliğimiz tarafından konu incelenmiş ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmiştir. 6 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla hastanemizde çalışan 18 aktif uzman hekimin sadece 2 kişisinin yıllık izin kullandığı, bunlardan Dahiliye uzmanının yerine de geçici görevle haftada iki gün başka hastaneden bir uzmanın geldiği, yani hizmetin aksamadığı görülmüştür. Hastanemizde yıllık izinler hizmeti aksatmayacak şekilde planlanmaktadır.”

‘RANDEVULAR DOLU GÖZÜKMEKTEDİR’

“Vatandaşlarımız tarafından MHRS randevu sisteminde bazı hekimlerimize aşırı talep olduğunda belli tarihe kadar randevular dolu gözükmektedir. Haberlerde yer alan dönemde randevular kapalı olmayıp, yakın tarihe randevu alınamamasının sebebi dolu olmasıdır. Ancak bu hekimlerimizin gün içinde direkt müracaat eden hastaları muayene ettikleri, hiç bir şekilde geri çevirmedikleri bakılan hasta sayılarından anlaşılmıştır. Karamürsel Devlet Hastanesinde iki yıldır iyileştirme faaliyetleri konusunda yoğun bir çaba gösterildiği halkımız tarafından iyi bilinmektedir.”

‘2018 YILI BAŞLARINDA TEMELİ ATILACAK’

“Tüm bu çalışmalar Kamu Hastaneleri Birliğimiz tarafından yeterli bulunmayarak ek hastane bina inşaatı yatırım planına alınmış, proje çalışmaları başlamış, 2018 yılı başlarında temeli atılacaktır. Sağlık çalışanları tarafından tayin dönemlerinde en çok talep edilen yerlerden birisi olan, çıtasını daima yükseltmek için çabalayan Karamürsel Devlet Hastanesi için araştırma yapmadan yayınlanan bu tür haberler, halkın bakış açısını ve sağlık çalışanlarının düşüncelerini maalesef doğru şekilde yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

08 Tem 2017 - 13:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.