CHP İzmit meclis üyesi adayları özgeçmişleri

Millet İttifakı İzmit Belediyesi için göstereceği meclis üyesi aday listesi geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Ortak listede İYİ Parti’den 4 isime yer verildi. Kontenjanda ise İYİ Parti’den 2 isim var

CHP İzmit meclis üyesi adayları özgeçmişleri
CHP İzmit meclis üyesi adayları özgeçmişleri
+13
Haber albümü için resme tıklayın

Millet İttifakı İzmit Belediyesi Belediye meclis üyelerinin ilk 10’unun özgeçmişi şu şekilde;

1-ÜNAL ÖZMURAL

1963 Kütahya doğumlu. Lise öğrenimi İzmit Lisesi’nde gördü. 1986 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunudur. Evli ve 2 çocuk babası. 30 yıllık mesleki hayatında özel sektörde çalıştı. Emekli mühendislik alanında danışmanlık yapıyor. Makine Mühendisleri Odası’nda 4 yıl başkanlık olmak üzere 8 yıl görev yaptı. Şuanda Makine Mühendisleri Odası onur kurulu üyesi olarak görev yürütürken meclis üyeliği adaylığı sonrası görevinden istifa etti.

2-NURETTİN BULUT (İYİ PARTİ)

İYİ Parti kontenjanından CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi aday olan Faruk Bostan’ın adaylığı ilçe seçim kurulu tarafından kabul edilmedi. Faruk Bostan, daha önceden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay hapis cezası almıştı. Bunun üzerine İYİ Parti, Bostan’ın yerine Nurettin Bulut’u aday gösterdi. Bulut uzun yıllar MHP ve BBP'de siyaset yapmış ve Meral Akşener'in İYİ Parti'yi kurmasıyla beraber İyi Parti'ye katılmıştı

3-HAKAN TANTA

1971 Üsküdar doğumlu. İlk, ortaokul ve lise eğitimini İzmit’te tamamladı.  YÖK bursu ile  Azerbaycan Tıp  Üniversitesi Diş Hekimliği  Fakültesini bitirdi. Halen serbest diş hekimi olarak çalışıyor. Evli, iki çocuk babası. Tanta,  Kocaeli Doğa Sporları Kulübü kurucusu, bir dönem KYÖD Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Aynı zamanda Kayak Federasyonu il temsilcisi.  

4-NECAT ÇAKIR

1955 Yılında Kocaeli Kandıra’da doğdu. Eskişehir iktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinden mezun oldu. 1997 yılından itibaren Yeminli Mali Müşavirlik yapmakta olan CHP eski İl Başkanı Necat Çakır, 1997 yılından itibaren Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak Genel Muhasebe ve Türk Vergi Sistemi derslerini okutmaktadır.

5-ARSAL ARISAL

1976 İzmit’te doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunu olan Arısal, 2010 yılında Kocaeli Üniversitesi Yüksek Lisans mezunu. Halen Mimar Sinan Üniversitesi’nde doktora eğitimi devam ediyor. Oda’da beşinci ve altıncı dönemde sekreter üyelik yaptı. 2004 yılından beri özel bir İnşaat şirketinde çalışıyor.

6-YAŞAR KARDEŞ (İYİ PARTİ)

1962 Üsküdar doğumlu. İzmit Mimar Sinan Ortaokulu mezunu ve İzmit Lisesi öğrenimini terk etti. Denizcilik mesleğinden emekli. Annesi Sekbanlı Köyü, baba Sepetçi Köyü’nden olan Kardeş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

7-ÇETİN SARICA

1981 Ordu doğumlu. Körfez Sağlık Koleji’nde lise öğrenimini gördü. Ardından Ege Üniversitesi Laboratuvar, İşletme bölümlerini bitirdi. Halen İstanbul Üniversitesi’nde Sağlık Yönetimi bölümünde öğretimini sürdüren Sarıca, Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği’nde(TAYÇED) 2 dönem yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Sarıca evli ve 1 çocuk babasıdır.

8-MEHMET BAŞTÜRK

1979 İzmit doğumlu. Gazi Lisesi mezunudur. Evli ve 3 çocuk babası olan Baştürk, inşaat malzemesi ve müteahhitlik işlerini yapıyor. CHP İzmit İlçe Örgütü’nde Yerel Seçimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevi yürüttü.

9-TUNCAY AŞKIN

1967 İzmit doğumlu. Lise öğrenimini yarıda bıraktı. 1994 yılından bu yana Yenimahalle muhtarlığı görevini sürdürüyor. İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu yönetim kurulu üyeliği yapıyor. İşçi emeklisi olan Aşkın, evli ve 3 çocuk babasıdır.

10-MEHMET BAŞTAN

1963 Sakarya Akyazı doğumlu. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Fırıncılık işiyle uğraşıyor. CHP İzmit İlçe Örgütü’nde Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

KONTENJAN

1- SÜREYYA KOŞAR

1967 Bilecik doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1989 yılında mezun oldu. 1992-2017 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi’nde avukat kadrosunda görev yaptı. 2017 yılında oradan emekli oldu. Şuanda baroya bağlı olarak avukatlık mesleğini sürdürüyor. Evli ve 1 çocuk annesi olan Koşar, bir dönem baro yönetim kurulu üyeliği de yaptı.

2-RAŞİT PULAT (İYİ PARTİ)

1968 Kocaeli doğumlu. Ortaokul mezunu. Esnaflık yapıyor. Evli ve 5 çocuk babası. 1996, 2004 yıllarında Doğru Yol Partisi(DYP) İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2007 yılı Demokrat Parti İl Başkan Yardımcılığı, 2017 yılında İYİ Parti kurucu il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

3-CEMİL USLU (İYİ PARTİ)

1960 İzmit doğumlu. Yeni Turan İlkokulu, İzmit Ortaokulu, İzmit Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenim gördü. Yüksekokulu Kocaeli Eğitim Enstitüsü'nde başlayıp, Ankara Eğitim Enstitüsü ve Kütahya Eğitim Enstitüsü'nde tamamladı. Özel Sektör Bünyesinde makine teknikeri yöneticisi olarak çalıştı 2005 yılında emekli oldu. Halen Tüketim ve yapı kooperatiflerinde faal olarak yönetim kurulu üyesidir. Bölge birliği denetçisi ve Tüm Koopertifler Merkez birliği delegesidir. Evli olan Uslu 2 çocuk babası.

4-ÖZGE ULUSOY ULUGÜN

1992 İzmit doğumlu. Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. Kendi ofisinde mimarlık mesleği yapıyor. Evli

22 Şub 2019 - 14:26 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.