DEAŞ davasından 4 sanık beraat etti

Kocaeli'de, terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan Suriye uyruklu tutuksuz 4 sanık beraat etti

Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Halit H, Hasan Ali D. ve Yusuf E. ile avukatları katıldı. Sanık Ömer A. duruşmada yer almadı. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, sanık Halit H. ve Ömer A'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, Hasan Ali D. ve Yusuf E'nin ise haklarında delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verilmesini istedi.

BERAATLERİNİ TALEP ETTİ

Son sözleri sorulan sanıklar, tercüman aracılığıyla verdikleri beyanlarında, DEAŞ üyesi olmadıklarını ve suç işlemediklerini belirterek, beraatlerini talep etti. Sanık avukatları da müvekkillerinin terör örgütü üyesi olduğuna dair dosyada delilin olmadığını, tanık ifadelerinin bulunmadığını dile getirerek, beraatlerini istedi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların üzerine atılı terör örgütü üyeliği suçunu işlediklerini gösteren her türlü şüpheden uzak ve inandırıcı delil elde edilemediği ve atılı suçu işledikleri sabit olmadığından, beraatlerine hükmetti.

03 Ara 2019 - 16:28 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.