DEAŞ'a operasyon: 22 gözaltı var!

Terör örgütü DEAŞ'a eleman temin etmek için çalışma yaptıkları belirlenen şahıslara yönelik gerçekleşen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valiliği söz konusu operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Ümraniye'de DEAŞ terör örgütü yanlısı olarak ders ve sohbet düzenledikleri örgütün propagandasını yaparak Suriye çatışma bölgesine gidip geldikleri veya gitme arayışında oldukları örgüte eleman temin etmek amacıyla çalışmalar yaptıkları çatışma bölgesinden gelen veya gidecek elemanların ihtiyaçlarını karşıladıkları örgüt üyelerinin ailelerine maddi yardım topladıkları yasadışı faaliyetleri gizlemek için AHİD isimli dergi çıkardıkları tespit edilen şahıslara yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlenmiştir. Başakşehir, Beykoz, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Pendik ve Sancaktepe ilçeleri ile Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde 27 ayrı yere yapılan eş zamanlı operasyonda 22 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve materyal ele geçirilmiştir" denildi.

05 Şub 2019 - 11:58 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.