Derince’den İdlib’e kardeşlik eli

İHH Derince Temsilciliği’nin Suriye’nin İdlib kentindeki savaş mağdurları için topladığı eşya ve gıdaların yer aldığı yardım tırı düzenlenen törenin ardından dualarla yola çıktı

Yıllardır Suriye’de yaşanan insani drama karşı en büyük yardımı yapan ülkemiz İdlib’de yaşanan sıkıntılar karşısında da kardeşlik eli uzatıyor. İHH Derince Temsilciliği’nin İdlib’de bombardımandan kaçan mazlumlar için başlattığı kampanyada toplanan yardımların yer aldığı yardım tırının yola çıkacak olması dolayısıyla Derince Kent Meydanı’nda bir program düzenlendi. Konuşmaların yapıldığı, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programın ardından yardım tırı dualarla yolcu edildi. Yardım tırı ile gönderilen malzemeler cumartesi günü güvenli bölgedeki savaş mağdurlarına iletilmek üzere Kilis’te bulunan İHH Lojistik Merkezi’ne teslim edilecek.

KENT MEYDANI’NDAN UĞURLANDI

Derince Kent Meydanı’nda düzenlenen uğurlama programına Derince Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, Adnan Pala ve Abbas Bayrak, İHH Marmara Bölge Koordinatörü Ruhi Ademoğlu, İHH Kocaeli Şube Başkanı İsmail Yeşildal, İHH Derince Temsilcisi ve aynı zamanda Derince Belediyesi Meclis Üyesi Furkan Güngör, AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, Yeniden Refah Partisi Derince İlçe Başkanı Yakup Güzeltepe, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Tayyip Gülcan, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

17 Oca 2020 - 15:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.