Dinçay Suriye’de öldürüldü

Karamürsel’den bir süre önce Suriye’deki iç savaş için giden Yasin Dinçay Suriye’de öldürüldüğü haberi geldi.

Karamürsel’de 2010 yılında El Kaide operasyonuyla 10 kişi tutuklanmıştı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda El Kaide örgütüyle ilgili belge ve dokümanlar ele geçirilmişti. El Kaide’nin Karamürsel ve Gölcük sorumluları olarak Yasin Dinçay ve Mustafa Palabıyık tutuklanmıştı. Yasin Dinçay’ın sadece Karamürsel değil El Kaide örgütünün Bölge Sorumluluğunu üstlendiği de söylenmişti. Dinçay öncülüğündeki grup yaklaşık 7 senedir faaliyette bulunuyordu. El Kaide grubunda faaliyet gösteren şahıslar, Devlet kurumlarına karşı oldukları gerekçesiyle cami imamları arkasında namaz kılmamakta ve alternatif çözüm yolları üreterek ibadet yapıyorlardı. Yasin Dinçay bir süre önce Türkiye’den İran’a kaçak yolla girerken sınır yetkilileri tarafından da yakalanıp 10 ay cezaevinde yattı. Birkaç gün önce Karamürsel’e Yasin Dinçay’ın Suriye’de öldüğü yönünde haberler geldi ve Suriye’de defnedildi. Karamürsel’de geçtiğimiz yılda Arif Tepebağ ve Volkan Ertan Suriye’de öldürülmüştü.  Dinçay 32 yaşında ve evli olduğu Karamürsel’de Betonyol’da bir fırın işlettiği belirtildi.

12 Oca 2014 - 20:19 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.