Dolar haftaya nasıl başladı?

Türkiye piyasalarının kapalı olduğu bayram tatili sırasında yaklaşık iki ayın en düşük seviyesini gören dolar/TL 5.66 seviyesine kadar gerilemişti. Bu sabah güne dolar/TL 5.86 seviyesinin hemen altında başladı

ABD tarımdışı istihdam verisi Mayıs’ta beklentilerin oldukça altında artarak Fed’in bu yıl faiz indirimi yapacağı beklentilerini artırırken, dolar endeksi bayram tatili sırasında 26 Mart’tan bu yana en düşük seviyeye gelmişti. Dolar/TL saat 07.00 itibariyle 5.8474/5.8505'den işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor. Piyasaların bayram tatili öncesinde yarım gün açık olduğu Pazartesi günü saat 1206’da 5.8725/5.8755 seviyesinde olan dolar/TL Salı günü 5.66’ya kadar gerilese de tekrar yönünü yukarı çevirmişti.

'TL'YE YÖNELİK İYİMSER DEVAM EDECEK'

Deniz Yatırım Stratejisti Orkun Gödek, TL’de bayram tatili sırasında gözlenen değer kazancının nedenlerini yabancı yatırımcının bayram öncesinde swap pozisyonları üzerinden TL’ye dönmesi, Fed ve ECB kaynaklı haber akışı, TL’nin olumsuz haber akışı ile birlikte randa tercih edilmesi, düşük likidite ortamında gözlenen hızlı fiyatlamalar olarak sıralamıştı. Gödek, CDS’ler 500 baz puanın altında kaldıkça TL’ye yönelik iyimserliğin devam edebileceğini söylemişti. ABD’de faizlerin yıl sonundan önce düşürüleceği beklentisi son haftalarda doların değer kaybetmesine neden oldu. Fed yetkililerinden son haftalarda gelen açıklamalar da para politikasının ilerleyen aylarda gevşetileceğine işaret etmişti.

10 Haz 2019 - 09:59 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.