Dönge hem kınadı hem savundu

İYİ Partili Pelin Dönge, Yaşar Kardeş’in sehven yaptığı paylaşımının kabul edilmeyeceğini belirtti. Dönge ayrıca Kardeş’in kadının siyasette rol alması için de çok çalıştığını ifade etti

İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge, kadınlarla ilgili paylaşım yapan İzmit Belediye Meclis Üyesi Yaşar Kardeş’i savundu. Yaptığı paylaşımın kendilerince de kabul görmediğini fakat Kardeş’in çocuk tacizi ve kadına şiddetle ilgili çalışmalarda en önde rol aldığını belirtti.

‘PAYLAŞIM HİÇ BİR ŞARTLA KABUL GÖREMEZ’

Kardeş’in paylaşımı sonrası açıklama yapan İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge, “Meclis üyemiz Sayın Yaşar Kardeş’in kendi inisiyatifi dışında paylaşıldığını beyan ettiği sosyal medya paylaşımını İYİ Partili kadınların da tasvip etmeyeceğini öncelikle belirtmek isteriz. Böyle bir paylaşım hiç bir şartla kabul göremez. Sayın Yaşar Kardeş, kadının siyasette daha fazla ve aktif rol almasını sağlayan ve partimiz içerisinde bunun için var gücü ile çalışan kişilerin başında gelir. Kadın kollarımız tarafından yürütülmüş, çocuk tacizi ve kadına şiddet imza kampanyasında stantlarımızda en çok çalışan biz kadınlara orada destek çıkan kişilerdendir” dedi.

‘BİRLİKTE ADIM ATALIM’

Sözlerini sürdüren Dönge, “Ensar Vakfı’nda çocuklarımız taciz edilirken son 17 yıldır kadına şiddet ve kadın cinayetleri tavan yapmışken cinsiyetçi ayırım körüklenirken de iktidar partisine ait kadın kuruluşlarının sesini duymak isterdik. Bir kadın genel başkanın liderliğinde bu paylaşım nasıl yapılır diyenlerin seslerini aynı kadın genel başkana her türlü iftira atılırken aile bireyleri ile ilgili mesnetsiz konuşmalar yapılırken kadın olmasından ötürü ağza alınmayacak sözler söylenirken evi bir takım insanlarca basılırken de duymak isterdik. İktidar partisine ait tüm kadın kuruluşlarını, milletvekillerini kadın kollarımızca toplanan ve Meclis’e sunulan 50.000 imzanın gereğinin ivedilikle yapılması için tüm adımları hep birlikte atmaya davet ederiz” dedi. Ayşe AYDIN

26 Tem 2019 - 13:42 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.