Duayen Gazeteci Erdem vefat etti

Karamürsel’de yaşayan duayen gazeteci Turgut Fethi Erdem hayatını kaybetti

Karamürsel’de yaşayan duayen Gazeteci Turgut Fethi Erdem bugün (perşembe) hayatını kaybetti. Turgut Fethi Erdem’in cenazesi yarın (cuma) Karamürsel Kayacık Camisi’nde kılınacak Cuma namazının ardından İstanbul’da Yeni Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TURGUT FETHİ ERDEM KİMDİR?

1923 Amasya doğumlu olan Turgut Fethi Tasvir-i Efkarda gazeteciliğe ilk adımı atar. 1942-1944 yılları arasında Vatan ve O dönemin muhtelif gazetelerinde yazı işleri müdürü, köşe yazarı ve başyazar olarak görev yapar. Akşam Gazetesinde, Köşe yazarı iken ise emekli olmuştur. Fer Yayınlarını kurmuş ve yayın kuruluşu altında birçok kitaplar yazmış, herkesin yaşamından bir parça bulabileceği veya yaşamında yol gösterici niteliği taşıyabileceği değerli yapıtlar meydana getirmiştir. Sadece Gazetecilik ve Kitap yazarlığı ile yetinmeyen Duayen Gazeteci Turgut Fethi, aynı zamanda bir ressamdır. İstanbul’da iki defa Büyük Sergi denilebilecek, iki büyük resim sergisi açmıştır. Yaşamı boyunca maddiyattan ziyade, manaya önem veren Duayen Gazeteci Turgut Fethi sanat ile ilgili yapmış olduğu yüksek çalışmalarının yanı sıra, bugün Türkiye’de birçok insanın gelişiminde katkı sağlamış, iyi bir hayat öğreticisi, iyi bir düşünür ve/veya yol gösterici olmuştur Duayen Gazeteci Turgut Fethi’nin aldığı ödüllerinden bir tanesi 1997 Yılında Burhan Felek Gazetecilik ödülüdür.

18 Tem 2019 - 17:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.