Dünya üzerinde kaç kişi Android kullanıyor?

Google I/O 2017 etkinliğinde CEO Sundar Pichai, Android işletim sistemi ve şirketin diğer servislerine dair bazı güncel rakamları paylaştı

Google’ın geliştiriciler konferansı Google I/O 2017'de açıklanan rakamlara göre Android kullanıcı sayısı 2 milyar barajını aştı. Android, 2015'in Eylül ayından bu zamana kadar toplamda 400 milyon yeni kullanıcı kazandı. Apple'ın mobil işletim sistemi iOS ise 1 milyar kullanıcı sayısına sahip.

CEO Pichai, Google Fotoğraflar platformunun da hızla büyüdüğünü belirtti. Servisin aylık aktif kullanıcı sayısının 500 milyona çıktığı ve servise her gün 1.2 milyar fotoğraf yüklendiği belirtildi. Google'ın bulut depolama servisi Drive'ın da 800 milyondan fazla kullanıcı tarafından aktif olarak kullanıldığı paylaşıldı.

Google’ın 7 ayrı ürününün her birinin aylık aktif kullanıcı sayısı ise 1 milyarın üzerinde.

18 May 2017 - 17:31 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.