Erenkaya, ‘Masa başı il başkanı olmam’

Parti içi demokrasiye önem vereceklerini kaydeden CHP İl Başkan Adayı Hikmet Erenkaya, “Hiçbir zaman örgütten kopmadım ve şimdi de bu partiye bir farklılık getirmek istiyorum. Masa başı il başkanı asla olmam” dedi

Erenkaya, ‘Masa başı il başkanı olmam’
Haber albümü için resme tıklayın

Gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Sadun Çetin ile görüşen CHP İl Başkan Adayı Hikmet Erenkaya, kongreye sayılı günler kala yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erenkaya’ya ziyaretinde CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Orhan Dönmez ve Dalistan Filiz eşlik etti. Parti içi demokrasiye büyük önem vereceklerinin altını çizen Erenkaya, “Bu kentte Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı yaptım, milletvekilliği yaptım. Hiçbir zaman örgütten kopmadım ve şimdi de bu partiye bir farklılık getirmek istiyorum. 1987 yılından beri birçok seçim gördüm ama bir kişi de çıkıp eğer milletvekili olursam bir dönem yapacağım, il başkanı olursam ve partimin oyunu yükseltemezsem bırakacağım demedi” ifadelerini kullandı.

‘1 MART PARTİ İÇİN MİLAT OLACAK’

Sözlerine devam eden Erenkaya, “Ben şunu söylüyorum; eğer bu parti bana görev verirse milat olacak. İlk defa biri çıkıyor ve diyor ki ben hiçbir şey beklemeden il başkanı adayı olurum. 2023 yılına kadar bu partinin oylarını artırıp 3 milletvekili 5 yapamazsam, bir Fatma Hanım’ı 4 yapamazsam bu koltukta oturmanın bir anlamı yok. Ben o iddiayla çıkıyorum. 1 Mart başlangıç olacak ve 2023’te de siyasi hayatım sona erecek. Ondan sonra hiç bir yere, göreve talip değilim. 2023’te il başkanlığımı sonlandıracağımı ilan ediyorum. Bunu kongre salonunda da ilan edeceğim. İl başkanı olmak istememdeki amacım geçmiş yıllarda verdiğim mücadelemin artısını, katkısını koymak için. Hiçbir beklentim yok, Hikmet Erenkaya’nın buna ihtiyacı da yok.

‘PARTİ İÇİ DEMOKRASİ SAĞLAYACAĞIM’

Sol düşünceli bir insan olarak sosyal demokrat ilkelerini uygulamaya, parti içi demokrasiyi sağlamaya adayım. Parti içinde ön seçimin faydalı olduğunu, böylece oylarımızın daha fazla artacağına inanıyorum. Çünkü ben hep ön seçimlerle geldim. Ön seçim yapılan illerde CHP’nin oyları devamlı artmıştır. Parti içi demokrasiyi eğer uygularsanız parti içinde kavga da olmaz. 1 Mart tarihinde örgütüm eğer bana il başkanlığı mührünü verirse bir daha parti içi mücadelesi yapmayacağım. Tüm enerjimi, tüm gövdemi, tüm varlığımı, düşüncelerimi partimin Kocaeli’nde iktidar olması için harcayacağım. 1 Mart itibariyle il başkanı seçilsem de seçilmesem de bir daha Kocaeli ilinde hiçbir şekilde parti içinde aktif mücadele içinde olmayacağım. Ama bu partiden kopma anlamına gelmez.

‘MASA BAŞI İL BAŞKANI OLMAYACAĞIM’

Partim için ölene kadar mücadele edeceğim. Bu karakterimizden kaynaklanan bir olay. Ayrıca ben 2 boyutlu il başkanı olacağım. Bir; siyasi il başkanı olurum ben. İki; eski belediye başkanlığından geliyorum. Yani yerel seçimde de katkım olur. Yeri geldiği zaman eski belediye başkanı mücadelesi, yerine geldiği zamanda siyasi il başkanı olacağımı ifade etmek istiyorum. Ayrıca İzmit Belediye Başkanımız Fatma Hanım’a her konuda destek olacağım, yanında olacağım. Kocaeli’de muhalefet yapacağım. Muhalefet etmek kavga etmek anlamına gelmez ama CHP’nin il başkanı sokağa çıktığı zaman veya bir konuyla ilgili demecini verdiği zaman etkili olmanız lazım. Ayrıca masa başında asla il başkanlığı yapmam.

‘CHP’YE YAKIŞIR ŞEKİLDE ANACAĞIZ’

Ben eylemci bir adamım. İl başkanı seçilirsem iddia ediyorum Deniz Gezmişlerin, Uğur Mumcuların, solda mücadele etmiş, kanlarını canlarını vermiş arkadaşlarımın ölüm yıl dönümlerinde onları il başkanlığına yakışır bir şekilde anacağız. Programları STK’larla yapsak bile CHP Kocaeli il başkanı çıkacak, önceden bunların hayatını anlatacak, bunlara saygı duruşunu gösterecek. Parti içi demokrasiyi ve ön seçimi yerleştirirsek partide kavga olmaz. Düzce’ye kadar ön seçim isteyip Düzce’den sonra ön seçim aklınıza gelmiyorsa asla sizi kimse dinlemez. Ama örgütüne güvenmediği için, sandığa girmekten korktuğu için rahmetli Ömer Türkçakal’dan sonra hiçbir il başkanı milletvekili olamadı.

‘DAHA FAZLA YARDIMCI OLDUM’

Sandıktan korkmayacağız. Örgüt içi çekişme ve dargınlıkların önüne geçmenin tek yolu adaletli önseçimdir. Örgütlerimizde, örgütümüzün istediği değişim de ancak sandıkta olur. Ön seçimin her platformda yılmaz savunucusu olacağız. Şu andaki arkadaşlarımız 5 yıldır örgütlerde görevli. Benim 10 yıldır hiçbir resmi görevim yok ama 10 yıl içerisinde elimden geldiği kadar mevcut arkadaşlarımdan daha fazla örgütüme yardımcı olmaya çalıştım. Oturup kenara çekilebilirdim. Cenazesinde, düğününde, iyi günde, kötü günde örgütümün yanında oldum. Biz bu partinin örgütüne sahip çıkmalıyız diye düşündüğüm için zaten il başkanlığına aday oldum. Uğur ULUSOY

27 Şub 2020 - 16:44 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.