Erzurumlular pikniğe davet etti

Bu ay sonunda düzenleyecekleri piknik organizasyonuna tüm Kocaelilileri davet eden KEDFE Başkanı Tekin Dursun, kültürlerinin yok olmaması adına özellikle gençlere çağrıda bulundu

Erzurumlular pikniğe davet etti
Erzurumlular pikniğe davet etti
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE),İzmit Öğretmenevi’nde tanışma ve istişare kahvaltısı gerçekleştirdi. Kahvaltı programında 31 Ağustos -1 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan piknik şöleniyle ilgili bilgi verildi. Kahvaltıya KEDFE Başkanı Tekin Dursun, Eski Gebze Belediye Başkanı Mehmet Emin Akın, Kurucu Başkan Gencay Yıldıztekin, KEDFE Kadın Kolları Başkanı Ayla İlgün, İzmit Belediyesi eski Meclis Üyesi Canan Soylu, İzmit Öğretmenevi Müdürü Halil İbrahim Soylu, Oltulular Federasyon Başkanı İsrafil Kamacı ve Erzurumlular Federasyonu’na bağlı derneklerin başkan ve yönetimleri katıldı.

‘FEDERASYONUMUZ BİR MARKA’

Kahvaltı sonrası konuşan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, “Kahvaltımıza katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizler iyi işlere vesileyiz. Sizler bizlere ne kadar sahip çıkarsanız bizler de o kadar iyi işler yaparız. Yaptıklarımızın tamamında katkınız var. Bizler gurbette yaşıyoruz. Bize bu görevi verdiniz, sizleri en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösteriyoruz. Bugün Kocaeli’de Erzurumlular Federasyonu bir markadır” dedi.

‘KOCAELİ İKİNCİ MEMLEKETİMİZ’

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde ulusal bir televizyon kanalında Erzurumspor için yapılan forma kampanyasına destek olmalarının eleştirilmesi konusuna da değinen Başkan Dursun, “Erzurumspor’a katkı sağlamadık üzerimize düşen görevi yaptık. Erzurum’da doğduk, Kocaeli’de doyduk. Bugüne kadar bize gelinmedi, kapımız çalınmadı, bizler hatırlandığımızdan elimizden geleni yaparız. Elimizden geldiğince Kocaelispor’a destek olacağız. Burası bizim ikinci memleketimiz” şeklinde konuştu.

GENÇLERİ ÖZELLİKLE ÇAĞIRDI

Piknik şölenine herkesi beklediklerini ifade eden KEDFE Başkanı Tekin Dursun, “31 Ağustos-1 Eylül arasında piknik şölenimiz var. Hasaneyn Yaylası’nda birlik olalım. Birliğimizi oradan bir kez daha her tarafa göstermiş olalım. Sizlerden destek bekliyoruz. Ciridimiz, orta oyunumuz var. Memleketimizin gelenek göreneklerini orada yaşatacağız. Bir toplum kültürünü unutursa yok olmaya mahkum olur. Bu etkinliklerle gençlerimize aktarıyoruz. İnşallah piknik şölenimizde katılım rekoru kırarız” şeklinde konuştu. Ayşe AYDIN

25 Ağu 2019 - 14:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.