Filiz: Koronokrasi ülkemize hayırlı olsun!

Koronavirüs salgını sonrası alınan tedbirlerin yetersiz olduğuna dikkat çeken İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Filiz, “Vatandaşın hükümete yardım ettiği yeni yönetim biçimimiz olan ‘koronokrasi’ hayırlı olsun” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli dayanışma çağrısını değerlendiren İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Dr. Pelin Coştur Filiz, bu zor dönemde alınan bu kararın yanlış olduğunu ifade etti. Başkan Filiz, Kızılay’ın Irak, Suriye ve Endonezya’ya sağlık malzemesi gönderdiğini hatırlatarak “Kızılay şimdi nerede” diye sordu.

‘KORKUMUZ GİDEREK ARTTI’

Yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Dr. Pelin Coştur Filiz, Kızılay’ı da eleştirdi. Filiz, “Her türlü afette sokaklarda ve vatandaşın yanında ilk olması gereken kurum olan Kızılay'ın karantinaya çekilmesiyle içimize ilk şüphe düşmüştü. Sonrasında hiç piyasaya çıkmadan Irak, Suriye ve Endonezya'ya maske gönderdiklerini, sağlık malzemelerinde dışa bağımlı olduğumuzu ve ellerindeki malzeme biterse sıkıntıya gireceklerini açıkladıklarında tedirginliğimiz artmıştı. Neredeyse bütün ülkeler, vatandaşlarına yalnız olmadıklarını, devletin bu zor günler için var olduğunu söyleyerek vatandaşlarının kullanımı için yüzlerce milyar dolar kaynak aktarırken bizim hükümetin konut peşinatlarını indirdiğini açıklamasıyla korkumuz iyice büyümüştü” dedi.

‘ÇALIŞMAYANA PARA YOK’

Sözlerini sürdüren Filiz, “Tüm dünya ülkeleri kefen paralarını bu salgından vatandaşlarını korumak için seferber ederken bizimkilerin Kanal İstanbul ihalesi yapmasıyla işin İBAN'ı da (yılan kokusu) çıkmıştı aslında. Ve nihayet bu hükümetten beklentimiz gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanı önce İran, İtalya ve İspanya'ya yardım malzemesi gönderdiğimizi, dünyada en çok korona vakası bildiren 10. ülke olduğumuz halde hala çalışanlar için ‘en kısa zamanda’ tedbir alınacağını açıkladıktan sonra yanılmadığımızı anladık. Önümüze bu zor günlerde hiç bir ülkenin akıl edemediği ve tüm dünya ülkelerine örnek olacağımız Milli Dayanışma Kampanyası getirildi. Yani dendi ki; işten çıkarmaları yasaklamıyoruz, herkes OHAL'ini kendisi ilan etsin ama çalışmayana para vermiyoruz” dedi.

‘YARDIMI BİLE BLOKE ETTİLER’

Koronalı hastaya baktığı için kendisi hasta olan aile hekimlerine maaş ödenmeyeceğini de hatırlatan Filiz, “Okulları kapattık ama ders anlatmayan sözleşmeli öğretmenlere de para yok. Ülkenin ekonomisi zaten batıyordu, bu virüs ilaç gibi geldi, şimdi hükümetimiz adına herkes yardım etsin. Yıllarca ne işe yaradıkları ve ülkemizin gelişimine hangi katkıyı sundukları muallak olan vakıflara ve derneklere milyarlarca para aktardıkları, o kadar kazançlarına rağmen pek çok yandaş müteahhidin vergi borcunu sildikleri, her yere saraylar yaptıkları, on küsür uçak aldıkları, en basit daire başkanının bile lüks arabalara bittiği yetmedi. Belediyelerin yaptığı yardım kampanyalarını da anında bloke ettiler çünkü artık halkımız kime ne kadar güveneceğini çok iyi anladı” dedi.

‘VERDİKLERİNİ GERİ ALSINLAR’

Başkan Filiz son olarak “Bu zor zamanlarda garİBAN'ın vicdanına göz dikmek yerine mihrİBAN olarak yanımızda görmek istediğimiz hükümet öncelikle para akıttığı vakıf ve derneklerden, müteahhitlerden, şehrİBAN'lardan ve sadece kendi menfaatini düşünen iştİBAN'lardan verdiklerini geri almalıdır. Bir de keşke kapatmasalardı, tam bugünler için harika bir banka da vardı, etİBANk. Sonuç olarak halkın evinden kendi kendini yönettiği, kendi OHAL'ini uyguladığı, kendi güvencesini sağladığı ve bir de üstüne hükümete yardım ettiği yeni yönetim biçimimiz olan ‘koronokrasi’ hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Ayşe AYDIN

01 Nis 2020 - 12:48 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.