Çin Mantısı: Çin Mantısı Nasıl Yapılır? Çin Mantısı Tarifi!

Çin yemekleri dünya çapında ilgi görüyor. Özellikle ABD’de uzun yıllardır sevilse de artık tüm dünyada yayılmaya başlıyor.

Çağdaş Kocaeli
Çağdaş Kocaeli Tüm Haberleri

1800 yıl önce keşfedilen bu lezzet Türk usulü mantı ile de benzerlik gösteriyor. Çin mutfağına göre Çin mantısı bazı durumlarda buharda pişirilirken bazı durumlarda da buharda pişiriliyor.

Çin mantısı Türk mantısından daha büyük porsiyonlara sahip. Bu nedenle servis edilirken de tabaklara adet ile koyularak porsiyonlar belirleniyor.

İç harcı daha çok etli bir harç olarak tercih ediliyor ancak bu noktada kişinin zevklerine göre değişiklikler yapmak mümkün. Kolay hazırlanan hamurun içine sebzeli ya da karidesli içler da koyulabilir.

Kullanılacak Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 5 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Su
  • Tuz

İç Harcı İçin:

  • 200 Gram Bonfile
  • 1 Kaşık Worchestirshire sos
  • 2 Kaşık Soya Sosu
  • Tuz ve Karabiber
  • 1 Kaşık Taze Soğan
  • Susam
  • 1 Kaşık Susam Yağı

Püf Noktaları

Hamurun yapılışı sırasında suyun az miktarda yavaşça eklenmesi daha pürüzsüz bir hamur elde edilmesini sağlamaktadır.

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle unun içine tuzu ekleyin ve yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Mikserde 6 dakika elde 10 dakika yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru ortadan ikiye bölün ve iki parçasını da elinizle yuvarlayın. Ardından ortasından parmağınızı geçirerek güzel bir delik açın.
  • Hamurlara bu şekli verdikten sonra streç film kapatarak dolaba atın ve 30 dakika bekletin.
  • Bonfileyi bu süreçte ince ince kıyın ve kıymaya yakın hale getirin.
  • Ardından eti soslar, taze soğan, susam ve susam yağı ile birlikte bir kaba alın ve 25 dakika burada bekletin.
  • Hamur parçalarını tezgah üzerinde silindir haline getirerek sürekli olarak ortadan kesin. Bu işlemi toplamda 16 parça hamur elde edene kadar tekrarlayın.
  • Hamurlar küçük toplar şeklinde olacak. Daha sonra bu topları açın ve harçtan içini doldurun.
  • Harçları doldurduğunuz hamurları kapatın ve ister kaynayan suyun buharında 20 dakika, ister kızgın yada 5 dakika pişirin.

Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

15 Oca 2024 - 21:08 - Yaşam

Mahreç  Çağdaş Kocaeli



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.