1.ETAP ÇALIŞMASI İKİ MAHALLE ARASINDA
Şehir Hastanesi’ne gidecek olan tramvay yolu için yüklenici firma EZE İnşaat A.Ş. çalışmalarına dün başladı. Bölgede yaptığımız incelemelerde çalışmaların Gazi Mustafa Kemal Bulvarı kesişiminden başlanarak Şehir Hastanesi’ne kadar olan kısımda yapılacağı öğrenildi. Etaplar halinde sürecek olan çalışmalar kapsamında birinci etap çalışması, 28 Haziran Mahallesi ve Bekirdere Mahallesi kesişiminde Kuşak Sokak üzerinde Dumanlık sokak ile Başaran Caddesi arasında kalan bölümde yapılacak. Kuşak Sokak, çalışma boyunca araç trafiğe kapatıldı.

Karşı taraftaki yol örülecek duvarla kapatılacak.
323 MİLYON 491 MİLYAR TL’YE MAL OLACAK
Kocaeli Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi önünde geçecek olan Tramvay yolu, 323 Milyon 491 Milyar TL’ye mal olacak. 29 Ekim 207 tarihinde bitirilmesi planlanan ancak inşaat firması ortaklarının yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bitimi uzayan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli 20 Mayıs 2015 yılında atıldı. Yaklaşık altı yıldır süren hastanenin yapımı için yeni yollar da yapıldı. Bu kapsamda tramvay yolu çalışmaları da başlarken çalışmaların yapıldığı yollar trafiğe kapatıldı. Ulaşım Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada sürücülerin çalışma süresince alternatif güzergahları kullanabileceği belirtildi. Çalışmaların iki yılda bitirilmesi planlanıyor.

Muhabirimiz Ayşe Aydın, tramvay yolu çalışmalarını yerinde inceledi.
BU YIL BİTECEK
Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan şehir hastanesi, 368 Bin 648 metrekare üzerine inşa ediliyor. Toplam Bin 180 yataklı hastanenin 88 bin 200 metrekare kapalı otoparkı bulunuyor. Kocaeli Şehir Hastanesi içinde 494 yataklı bölge hastanesi, 116 yataklı onkoloji hastanesi, 246 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 124 yataklı kalp damar hastalıkları hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve 100 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yer alacak. Cephanelik Mevkii’nde yapımı süren hastaneyi Gama Holding ve Türkerler Holding, 25 yıl boyunca işletecek.

Bölgedeki taşlar yeni yol yapımı için kırılmaya başladı. Kırılan taşlar hafriyat araçlarıyla uygun yerlere taşınıyor.
ALTAY, ‘YOĞUN BİR ÇALIŞMA VAR’
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yarımcısı Mustafa Altay’dan çalışmalarla ilgili aldığımız bilgiler kapsamında Altay, “Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce yapılıyor bu proje. İhale yapıldı. Cephanelik kısmında yoğun bir şekilde çalışmalar başladı. Yol açma çalışmaları, taş duvarlar yapılıyor. İhale kapsamında araç alımları da yapılıyor. İlerleyen günlerde şantiyeyi ziyaret edeceğiz. Bu projenin belirlenen süreden daha kısa sürede bitirileceğini zannediyoruz. Sorumu firma, altyapı genel müdürlüğü ve bakanlık işi en kısa sürede bitirmek için çalışıyoruz” dedi.

Şehir Hastanesi’ne gidecek tramvay yoluna ilk kepçe bugün vuruldu.
Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.