İstanbulda bilgisayarlarındaki kişisel bilgileri ele geçirdikleri kişilerin banka hesaplarındaki parayı kendi hesaplarına aktardıkları iddiasıyla gözaltına alınan 40 zanlıdan 25i adliyeye sevk edild
İstanbul'da bilgisayarlarındaki kişisel bilgileri ele geçirdikleri kişilerin banka hesaplarındaki parayı kendi hesaplarına aktardıkları iddiasıyla gözaltına alınan 40 zanlıdan 25'i adliyeye sevk edildi
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 'suç işlemek için örgüt kurma', 'bilişim sistemlerine girerek menfaat temin etme' ve 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla gözaltına alınan suç örgütü üyesi 40 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
ÖRGÜT LİDERİ DE ADLİYEDE
Zanlılardan örgüt lideri olduğu ileri sürülen Gani K. ile Duran K., Ali Güven M., Taner M., Osman G., Oktay S., Ender T., Mehmet Sabri E., Arif Y., Çetin G., Mehmet B., Sabahattin Y., Ali Y., Ramazan Ç., Mehmet D., Hasan Basri A., İlker C., Cemal S., Erol K., Faruk K., Hacı Ali D., Hüseyin Ö., Mehmet B., Mehmet Ş. ve Ferit B. adliyeye sevk edildi. Diğer zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.
RUS HACKERLERLE ÇALIŞMIŞLAR
Zanlıların Rusya'daki bilgisayar korsanlarıyla (hacker) çalıştığı, ele geçirdikleri kişisel ve banka hesap bilgilerini kurdukları internet sitesine bin 200 dolara üye olanlara sattıkları öğrenildi. Kimlik bilgilerini ele geçirdiği kişiler adına sahte kimlik belgesi hazırladıkları belirtilen çete üyelerinin bu şekilde banka hesaplarını boşalttığı belirlendi.
'SAHTECİLİĞİN EL KİTABI'
Zanlılardan Gani K.'nin evinde ve iş yerinde, sahte kimlik yapımında kullanılan çok sayıda numaratör ve baskı malzemesi ile 'Sahteciliğin El Kitabı' adlı doktora tezi bulundu. Bu arada, suç örgütü üyesi 11 kişinin daha arandığı bildirildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 6 aylık takip sonucu 26 Şubatta İstanbul'da çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 40 kişi gözaltına alınmıştı.