Halk ekmek satış noktaları inceleniyor

İzmit’te halk ekmek satılacak noktalar belirlendi. 14 bölgede halk ekmek satışa sunulacak. Ancak bu bölgeler Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından inceleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Kocaeli Fırıncılar Odası arasındaki halk ekmek protokolü hayata geçirilmek için çalışılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın hatırlanacağı üzere merakla beklenen halk ekmeğin fiyatını 1 TL olarak açıklamıştı. Ancak bu açıklamanın ardından KESOB tarafından ekmeğe zam yapıldı. Kentimizde 1,25 TL’den satılan 210 gramlık ekmeğin hem fiyatı hem de gramajı arttı. Şu an 280 gram ekmek 1,75 TL’den satılmaya başlandı.

‘BİZ HALK EKMEĞE HAZIRIZ’

Durum böyleyken halk ekmeğin yeni fiyatı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Halk ekmekten geri dönüşün olmadığını belirtti. Sarı, “Halk ekmek işi olacak. Vatandaşımız hiç merak etmesin. Bu işin geri dönüşü yok. Şuan halk ekmek satışı yapılacak mobların siparişleri veriliyor. Biz Fırıncılar Odası olarak halk ekmeğe hazırız” diye konuştu.

‘KESİNLEŞİNCE NOKTALARI DUYURACAĞIZ’

Sarı sözlerinin devamında, “İzmit’te halk ekmek satış noktaları belirlendi. 14 tane bölgeyi halk ekmek satış noktası olarak belirledik. Ancak bu bölgeleri şu an Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri inceliyor. Bir sıkıntı çıkmadığı takdirde bu halk ekmek satış noktalarını vatandaşlarımıza duyuracağız” şeklinde konuştu.

‘FİYAT İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME YAPMADIK’

“Tahir başkanımız zamdan önce halk ekmeğin fiyatı için ‘1 TL olacak’ şeklinde bir açıklama yapmıştı” diyen Sarı,“Ancak bilindiği gibi ekmeğe zam geldi. Gramaj da yükseldi. Halk ekmek moblarında da 280 gramlık ekmekler satılacak. Bu sebeple fiyat 1 TL’nin üzerine çıkabilir. Henüz Tahir başkanımızla halk ekmeğin fiyatıyla ilgili bir değerlendirme yapmadık. Ama vatandaş şunu bilsin. Biz halk ekmeği Kocaeli halkına yedireceğiz” ifadelerini kullandı. Kerim ÇELİK

20 Ağu 2019 - 15:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.