İlk ders zili Yalakdere’de çaldı

2019-2020 Eğitim Öğretim yılının açılış töreni Karamürsel’in Yalakdere Köyü Yalakdere İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Protokol ilk ders zilini çalarak yeni eğitim öğretim yılının başlangıcını yaptı

İlk ders zili Yalakdere’de çaldı
İlk ders zili Yalakdere’de çaldı
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Vali Vekili Suat Yıldız, AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, MHP Karamürsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz, Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Ahmet Er, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü MuratÇakır, Yalakdere Ortaokulu Müdürü Mustafa Ferhat Ulaş, Yalakdere İlkokulu Müdürü Oğuz Gülmez, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Hüseyin Aksoy ise izinde olduğu için program katılamadı.

OKUL ŞİİRİNİ OKUDULAR

Program 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin Artvin yöresi oyunları ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Akabinde 2. sınıf öğrencisi Hümeyra Fazla ve 6. sınıf öğrencisi Rümeysa Bozkurt ‘Okul’ isimli şiirleri okudu. Ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “Bu gün itibariyle başlayan 2019-210 Eğitim Öğretim yılının öğrencilerimize, eğitim camiamıza, öğretmenlerimize, velilerimize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm kadim kültürlerde bilgi daima ayrıcalıkla yere sahip olmuştur. Toplumsal ahlak oluşturması bilgi aracılığıyla gerçekleşmiştir. Bilgiyi üretmek, korumak, geliştirmek ve dönüştürmek uygarlıkların ve bilimin ilerlemesinin tek yoludur” dedi.

‘SANAT VE SPOR ÇOK ÖNEMLİ’

Sözlerini sürdüren Çelik, Milli manevi değerlerimizi benimseyen evrensel değerlerin idrakinde vizyon sahibi iyi insan ve hayırlı bir yurttaş olmayı ilke edinen bireyler yetiştirmek için iyi niyet ve samimiyetle yol almaktayız. Yeni bir döneme başlamanın heyecanını paylaşıyoruz. Eğitim hayatı uzun soluklu bir yoldur. Bu yolu adımlarken sabırlı, disiplinli, azimli ve özverili olmak gerektiğini asla unutmamalısınız. Eğitim hayatında sonuca odaklanan bir başarı anlayışında ziyade kavrandıklarınızı içselleştirdiğiniz ve beceriye dönüştürdüğümüz bir bakış açısına sahip olmanız önemlidir. Sanatla sporla ilgilenmeniz geleceğinize çok şey katacaktır” diye konuştu.

‘ÖĞRENCİYE MİHMANDAR OLUN’

Öğrencilere kitap okumayı boş zaman etkinliği olarak görmemeleri gerektiğini de belirten Çelik, “Okumayı hayatınızın bir parçası haline getirin. Soru sormaktan, düşünmekten, araştırmak asla vazgeçmeyin. Hakkı ahlakla birleştirmelisiniz. Dürüstlük, tevazu, akıl saygı adalet gibi değerlere sahip olmak bizi insan yapar. Pusulası vicdan olan daima aydınlığa çıkar. Bu değerlerle hedeflerinize ulaşacağınızı umuyorum” dedi. Öğretmenlere de seslenen Çelik, “Sevgili meslektaşlarım; bir insanın hayatına dokunmanın değeri kuşkusuz ölçüsüzdür. Bize düşen en önemli görev onun içindeki cevherin dışarıya çıkabilmesini sağlamaktır. Öğrencilerimize zeka türleri, kabiliyetleri ekseninde ilerlemek için mihmandarlık yapmaktır” dedi.

VELİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

“Asıl amacımız bir şeyi tam olarak yapabilen seçtiği alanda derinlemesine bilgi sahibi olan insanlar yetiştirmektir” diyen Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:“Kısa vadeli değil sonuç odaklı öğretmeliyiz. Mazeret yerine çözüm üreten sırt çevirmek yerine öğrenmeyi tercih eden insanlar yetiştirmek daima önceliğimiz olmalıdır. Ahlak ve değerler eğitimi de çok önemlidir. Çünkü eğitim sadece bilgi aktarımı değil ayrıca şahsiyet kazandırmaktır. Sayın velilerimiz sizlerin katkısı olmadan başaramayız. Çocuklarımızı arkadaşlarıyla kıyaslamamamızı rica ediyorum. Kıyaslamanın hiçbir eğitici yönü yoktur ve çocukların ruhunda derin yaralar açar. Örnek olmak tüm nasihatlerden daha büyük bir etkiye sahiptir. Çocuklarımız en doğru yolu sizin sevginiz, ilginiz ve desteğinizle bulacaktır” diye konuştu.

‘KOCAELİ BAŞARILI BİR İL’

Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Ahmet Er, “Yeni eğitim öğretim döneminin ülkemize, milletimize, devletimize, yöneticilerimize ve velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.81 ilimizde 18 milyon 117 Bin öğrenci, 1 milyon 123 bin öğretmen eğitim ve öğretime başladı. Kocaeli ilimizde yaygın eğitim 439 Bin 497 öğrenci 26 bin 549 öğretmen 16 bin 986 derslik, bin 426 okul ve kurumumuzda eğitim öğretim başladı. 5 yaş okullaşma oranında çok iyi. Yüzde 6 oranında. Cinsiyet oranı ise yüzde 100. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 23, ortaöğretimde 21, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 17, ortaöğretimde 13. Kocaeli başarılı bir ilimiz. Başarılı çalışmalarından dolayı Sayın Valimize, Milli Eğitim Müdürümüz ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

‘HEDEFİMİZ ÜST SIRALARDA YER ALMAK’

2023 eğitim vizyonunun muasır medeniyet seviyesini hedeflediğini ifade eden Er, Eğitim vizyonumuzu uygulamalı bir şekilde yapılandırılmıştır. Çift kanatlılık olarak tanımladığımız eğitim sistemimizde dünya uyum sağlarken değerlerden kopmamak, akademik eğitimin yanında spor ve sanatsal değerlere de öneme vermektir. Bu kapsamda tasarım ve beceri atölyeleri müze ve okul dışı öğrenme imkanları mesleki ve teknik eğitimde sektörde yapılan işbirliği çalışmalarını uygulamaya koyduk.2 Bin 980 tasarım ve beri atölyesini illerimizde kurduk. Amacımız çocuklarımızın araştırma ve uygulama çalışmalarıyla öğrendiklerini pekiştirmesi. İş ve üretim dünyasıyla bir arada olmalarını sağlamak. Bu yıl özel çalışan meslek liseleri rağbet görmeye başladı. hedefimiz meslek liselerini öğrencilerimizin daha çok tercih etmesidir. Hedefimiz OECD ülkeleri içinde ilk sıralarda yer almaktır” dedi.

‘EĞİTİMDE TEYAKKUZDA OLACAĞIZ’

AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ise “Meşakkatli fedakarlık isteyen bir meslektir öğretmenlik. Öğretmenlerimizden büyük fedakarlıklar bekliyoruz ve öğretmenlerimiz sağ olsunlar bunu fazlasıyla yapıyorlar. Okul aile ve öğrenci bunlar çok önemli kavramlar. Bu vatanı ihya edecek olan bu vatana değer katacak olan da evlatlarımızdır. O yüzden onların taptaze zihinleri, ahlaki ve bedensel gelişimlerinin ihmal edilmemesi gerekiyor. Çocuklarımızın ahlaki gelişimini değerlerimiz üzerinde durarak onları her yönüyle mükemmel insanlar olarak yetişmesi için uğraşmak en önemli meselemiz. Eğitim bu ülkenin ortak meselesi. Siyaset üstü bir melese. Eğitimde her zaman teyakkuzda olacağız. Öğretmenlerimizin en büyük moral ve motivasyon vericisi olacağız” şeklinde konuştu.

‘EĞİTİMİ SAHİPLENMELİYİZ’

Yılmaz’ın ardından kürsüye gelen Vali Vekili Suat Yıldız, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle yeni bir eğitim öğretim döneminin19 Haziran 2020 Haziran ayına kadar yoğun yorucu bir o kadar da heyecanlı bir sürecin başlangıcını yapıyoruz. Eğitim her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken bir süreç. Kalkınan ülkelerin en büyük gücü eğitimli, nitelikli ve çalışkan insanlardır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak yetiştirmeliyiz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşarken değerli velilerimi de çocuklarını okula hazırlamanın sevincini yaşıyor. Kocaelimizin eğitim ve öğretim kalitesini daha üst seviyelere taşımadaki inancımız tam. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağından eminiz. Öğrenciler ve öğretmenlerimiz için başarılı geçmesini diliyorum” dedi. Ardından protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı ve yeni eğitim öğretim yılı başladı. Ayşe AYDIN

09 Eyl 2019 - 15:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.