İlk Türk helikopteri kısa süre sonra gözler önüne çıkacak

Tasarım ve üretimini TUSAŞ’ın yaptığı ‘İlk Türk helikopteri’ T-625, İstanbul’da 9 Mayıs’ta kapılarını açacak IDEF Savunma ve Havacılık Fuarı’nda kamuoyunun önüne çıkacak

Çift motor ve beş ton kalkış ağırlığına sahip olacak T-625, hem sivil hem de askeri amaçlı olarak kullanılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hizmet ömürlerini doldurmaya başlayan UH-1H’ların yerini alacak T-625’in ayrıca emniyet, hava ambulans ve arama-kurtarma modelleri de geliştirilecek. Bu helikopter için yurt dışı satışı amaçlı EASA (Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı) sertifikası da alınacak. Helikopterin kapasitesi iki pilot + 12 yolcu olarak tasarlandı.

Helikopterin mock-up olarak adlandırılan bire bir ölçekteki modeli, 9-12 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek IDEF Uluslararası Savunma Fuarı’nda sergilenecek. İmal edilen ilk prototip, 2018’in ilk yarısında yer testlerine başlayacak. İlk uçuş için öngörülen tarih ise SSM ile yapılan anlaşmaya göre 6 Eylül 2018 Sabah saat 06.00.

02 May 2017 - 15:36 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.