Amerikalı kadınlar finalde

Türkiye'de futbol tatilde;

Çeşme başta olmak üzere değişik tatil yörelerinde tatilini geçiren futbolcular, sezonun yorgunluklarını atıp dinlenirken, yazılı ve görsel medyanın spor köşelerinin de boş olacak hali yok ya!

Onlarda birkaç transfer balonu ile sayfa ve ekranları doldurmaya çalışıp, magazinel bir haber yakalayabilmek umudu ile tatildeki futbolcuların peşinde koşuşturup duruyorlar.

Ancak dünyada futbolun tatili yok.

Haftalardır devam eden, Afrika Uluslar Kupası, Copa America ve FIFA Kadınlar Dünya Kupası organizasyonları futbol sevenlerin nefeslerini kesmeye devam ediyor.

Hem de öyle devam ediyor ki, futbolu sevenlerin uyumaya vakit bile kalmıyor.

Dün gece de öyle oldu.

Bu yıl Fransa'da 8.'si düzenlenen 2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası yarı final mücadelesinde ABD, İngiltere'yi 2-1 mağlup edip adlarını finale yazdırırken gözlerimizin pasını da siliyorlardı.

Evet değerli okurlarım, öyle bir maç, öyle bir mücadele ki;

Sormayın gitsin.

Bütün görsel zarafet, mücadele, hırs, centilmenlik, klas hareketler, beceriler, dünya da futbol üzerine ne kadar güzellik varsa sanki bu karşılaşmada buluşmuşlar gibi.

Stadın yeşil çimleri futbol oynanan yer görünümünden sıyrılmış, aynen moda podyumunu andıran standa dönüştürülmüştü.

Kadınsı özellik ve hatlarından hiç bir şey kaybetmemiş olan kadın futbolcular aynı zaman da futbolun tüm güzelliklerini de sergilerken aklım bir an, eskilere gitti; Bir zamanlar, duvarların arkasında kalan, Doğu Almanya'nın hormonlu şampiyon kadınları;

Üç günde bir sakal tıraşı olan insan azmanı şampiyon kadınları ve takımları bir an gözlerimin önünden geçti ve nereden nereye dedim kendi kendime.

İşte sevgili okurlarım, günümüzde bunlardan eser kalmamış, her futbolcu sanki güzellik müsabakası için podyuma çıkmış gibi, bir de buna futbol becerilerini de katınca ortaya dünkü unutulmaz maç çıkıyordu.

Uzun zaman zihinlerde kalacak olan maçta ilk golün ABD adına 10. dakikada Christen Press atarken buna 19. dakikada İngiltere Ellen White ile karşılık verip beraberliği yakalamasına karşın ABD den Alex Morgan'ın 31. dakikada attığı gol ile devre 2-1 ABD üstünlüğü ile biterken ikinci yarıda da heyecan fırtınası devam ediyordu.

İngiltere'nin VAR tarafından bile zorlukla tespit edilip iptal edilen, milimetrik ofsayt golünün yanı sıra, kaçırdığı penaltı ile önemli bir fırsatı teperken, unutulmaz anlara sahne olan maçı iki kafa golüyle 2-1 kazanan ABD kadın futbol takımı yarı finale yükselen ilk ekip oluyordu.

Ama her şeyden önce, maç sonu yaşananlar tam bir ömre bedel güzelliklerdi;

ABD kadın futbol takımı oyuncuları, yönetici ve yedekleri galibiyetin haklı gururunu ve mütevazi sevincini yaşarlarken diğer yandan da hüzünlü, ağlamaklı olan rakiplerine sarılarak teselli etmeleri, onların gönüllerini almaları her kes tarafında defalarca seyredilip ders alınması gereken insanları duygulandıran çok güzel sahnelerdi.

Evet sevgili okurlarım, turnuvanın en çok şampiyon olan ülkesi unvanına sahip olan ABD, bu galibiyet ile kupayı dördüncü kez ülkesine götürmek için Hollanda-İsveç maçının galibiyle finalde karşılaşacaklar.

Ahkam kesmeyi sevmem ama Hollanda'nın da bu kupayı bırakmaya hiç niyetinin olmadığının da altını kalın kalem ile çizmem de fayda vardır sanırım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Erimiş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.