FUTBOLUN ZAFER GECESİ

2020 Avrupa Şampiyonası H Grubu'ndaki ilk iki maçında Arnavutluk ve Moldova'yı yenen  Türkiye A Milli Futbol Takımımız son dünya şampiyonu Fransa'yı da müthiş bir oyunla 2-0 yendi.

Bu anlamlı galibiyet ile, üçte üç yapıp H Grubu'nda dokuz puana erişen A Milli Futbol takımız, ülkeyi de sevinç ve gurur yumağına çeviriyordu.

Evet değerli okurlarım ne kader öğünsek, ne kadar gurur duysak azdır;

Düşünün bir kere çok değil, 2018 yılının kasım ayında İsveç'e 1-0 kaybederek UEFA Uluslar B Ligi'nden C Ligi'ne düşmüş  A Milli Türk Futbol Takımdan söz ediyoruz.

2019 Yılının mart ayında, Şenol Güneş'in göreve getirileceğinin açıklandığı zaman, çok bilenler gene ön plana çıkmışlar, laf salatalarıyla kafaları karıştırmışlardı.

Şimdi tek isteğim; Kırk yılda bir doğruyu yakaladıklarında, hani ben demiştim,  ben bilmiştim, diyerek eski görüntüleri defalarca ekrana getirenler, Şenol Güneş'e, Milli takıma ve Beşiktaş için söyledikleri lafların, hal ve tavırlarının ibret-i  alem için ekranlara getirilmesidir.  

Asla gerçekleşmeyecek bir istek ama neyse. Fazla uzatmanın da gereği de yok, her aklı selim kişi neyin ne olduğunu gayet iyi bilmekte ve değerlendirmektedir zaten.

Peki, ne oldu Şenol Güneş'in elinde sihirli bir değnek mi vardı? Onu değdirdi de her şey değişti, güllük gülistanlık oldu?

Evet sevgili okurlarım, Şenol Güneş hocanın, elinde sihirli değnek yoktu ama, insanlık vardı, bilgi vardı, tecrübe vardı, inanmışlık ve adalet duyguları vardı. Yeterde artar bile.

Bu saye de öyle bir kadro kurdu ki,  inananlar ve hatta inanmayanlar bile niyetini anlamıştı, hele ilk maçlar ve hazırlık maçlarının sonunda oynanan güzel oyunun ve alınan başarılı skorların ardından, kamu oyu , basın ve Futbol Federasyonun tam desteği ile rüzgarı arkasına alıp takımı, 11 ay öncesinin dünya şampiyonu  Fransa'ya karşı forse ederken, belli etmemelerine rağmen, Şenol Güneş'in, teknik kadronun ve futbolcuların bu maçı kazanacaklarına dair inançları sonsuzdu.  Kim olursa olsun hele, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nı ellerinde Türk bayrağı ile dolduran 42 bin coşkulu taraftar da galibiyete çoktan odaklanmış olmalar gözden kaçmıyordu.

Evet sevgili okurlarım, başarı büyüktü, başarıda her kesin payı vardı ama en önemli pay tecrübe ve  iletişimdeydi; Bu iftihar ettiğimiz genç kadro ile teknik kadro arasında tercüman yoktu, çalışmalarda ve maçlarda  taktik ve bilgilendirmeler, göz göze yürekten, yüreğe, gönülden, sevgi ile tercümansız direk olarak yapılıyor.

Bu uyarıları ve taktikleri inanmışlık ve saygıyla tercümansız direk alan genç futbolcuların da aklı karışık değil.

Genç, fizikleri iyi kondisyonları mükemmel, Milli formanın kutsallığına inanmış, ay yıldızlı formayı taşımanın en büyük gurur olduğu, paranın pulun, alınacak primin önemi olmadan, terinin son damlasına kadar akıtacak olan  idealist gençlerdi bunlar.

İşte Şenol Güneş hocanın  başarısı burada ön plana çıkıyor:

Bu idealist gençleri tecrübeli saygın ağabeyleri ile kaynaştırıp sevgi ve saygı yumağı oluşturma başarısını göstererek futbolda ve zihniyetlerde yeni bir sayfa açıyor olmasıdır.

Sonuç başarı, sonuç gurur, sonuç gelecek ve en önemlisi, birlik beraberlik içinde olduğumuz zaman en zor durumda bile; Türk'lerin ve  Türk insanının neleri başara bileceklerinin net bir ifadesidir.

Evet sevgili okurlarım, yalnız futbolda değil dünya hali, ülkenin en zor durumların da bile bu millet küllerinden doğup, alnının akıyla saçtığı ışık ile etrafı aydınlatan, mazlum uluslara örnek olan, şanlı Türk ulusu, şanlı Türk  Milletidir bu.

Sevgilerimle.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Erimiş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.