ŞAMPİYON ANADOLU EFES

Daha üç beş gün önce THY Avrupa Ligi yarı finalinde, rakibi Fenerbahçe Beko'yu yenerek final oynama hakkını kazanan, Anadolu Efes Basketbol takımı, rakibi Fenerbahçe Beko'nun final yolunu kesmiş, THY Avrupa Şampiyonası Ligi'nde  CSKA Moskova'nın ardından,  ikinci olma başarısını göstermişlerdi.

Bu kez yine Coach Ergin Ataman yönetimindeki, Anadolu Efes Basketbol Takımı Tahincioğlu Süper Ligi'nin 7 maçlık final serisinin son maçında, rakibi Fenerbahçe Beko'yu 89-74  yenerek, nefes kesen seri de 4-3 üstünlük sağlayarak, Anadolu Efes Basketbol takımının10 yıllık kupa hasretine de son veriyordu.

Ligde 14. kez şampiyon olan Efes, bu alanda en yakın rakibi olan ve 9 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe'nin 5 kupa önüne geçerken, bizlerde tribünler de ve ekran başında nefes kesen mücadelelere şahitlik ediyorduk.

Evet değerli okurlarım, aslında  her iki takımı da candandan kutlamak gerekiyor, düşünün bir kere;

Bu iki güzide takımımız, THY Avrupa Ligi dahil tüm sezon boyunca toplam 81 maç oynamışlar.

Soruyorum şimdi size, Stresli maçların yanı sıra, fizik ve mental yorgunlukları da katacak olursanız bu tempoya  can dayanır mı?

Normal insan vücudunun bu yükü kaldıramayacağı varsayımına ulaşırsınız.

Ama süper oyuncular dayandılar ve başardılar. Hepsini tek tek gönülden kutlamak ve alkışlamak tüm basketbol severin boyun borcudur.

İşte bu süper sporculardan meydana gelmiş olan takımların kıran kırana geçen müsabakadan sadece biri mutlu sona ulaşacaktı.

Sonuçta Anadolu  Efes şampiyon oldu, büyük bir gurur ile şampiyonluk kupasını kaldırdılar, ama en az Anadolu Efes kadar, Fenerbahçe Beko'da oynadıkları oyun ve başarıları ile şampiyon Efes kadar taktir toplamışlardır.

Ancak ilerleyen zaman içinde hatırlanacak olan; ''Anadolu Efes Basketbol'' takımının, 2018-2019 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ndeki şampiyonluğu  olacaktır.

Ne olursa olsun diğer takımların el de ettikleri başarılar maalesef  teferruat olarak kalacaktır.

Evet değerli okurlarım, sporcuları ne kadar över sahadaki kaliteli, heyecanlı ve centilmenlik dahilindeki kora kor mücadelenin haklı olarak takdir edersek maalesef yönetim kadrolarının atışmalarını, verdikleri beyanatlarındaki çıkışlarını ve tevazu dışı şampiyonluk tezlerini aynı kefeye koyamayız.

Bu tür davranışların futbol camiasında alışılmış olmasına karşın, Basketbol camiası tarafından yadırgandığını memnuniyetle görmememiz, ilerisi için bizleri umutlandırmaktadır.

Sevgilerimle.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Erimiş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.