İYİ Partililer kurultaya gitti

İYİ Parti’nin yarın (cumartesi) Ankara’da gerçekleştirilecek olan tüzük kurultayına parti olarak toplu şekilde ulaşım sağlanmazken, partililer kendi imkanlarıyla Ankara’ya gitti

Yarın (cumartesi) Ankara’da gerçekleştirilecek olan tüzük kurultayına parti olarak toplu şekilde ulaşım sağlanmazken, İYİ Partili delegeler ise kendi imkanlarıyla gitmeye başladı. Harun Demirkaya, Cumali Durmuş ve Ruhittin Sönmez gerçekleştirilecek olan tüzük kurultayında Genel İdare Kurulu (GİK)’nda aday olduklarını açıkladı. Bu üç isim Üst Kurul Delegesi olduğu için doğal olarak aday olabiliyorlar. Bu isimlerin dışında Zekai Kahyaoğlu da GİK’e aday olmak istediğini duyurdu fakat Kahyaoğlu’nun aday olabilmesi için en az 58 imza alması gerekiyor.

‘ÇARŞAF LİSTE UYGULANACAK’

Konuyla ilgili bugün (cuma) açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Delege olan arkadaşlarımızın bir kısmı Ankara’da zaten. Bir kısmı da yolda ve kurultaya gidiyor. Ben de şuan Ankara’ya gidiyorum. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ile çok önemli bir toplantımız olacak. Kurultayımızda da GİK üyeleri çarşaf liste yöntemi ile belirlenecek. Biz elli yıllık siyasi partilerin yapamadığı demokrasiyi parti içerisinde yaşatıyoruz ve bu tavrımız her zaman devam edecek” sözlerini kullandı.

YILDIZ’DAN BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Partililere geri dönün çağrısını da değerlendirdi. Yıldız konuşmasında, “Biz iktidar hedefi olan milliyetçi, Atatürkçü bir partiyiz. Türkiye bir gerçeği gördü. İYİ Parti Türkiye’nin geleceğidir. Değişimin başlangıcını yapan Meral Akşener ve iyiler var. Biz doğru yoldayız. Bahçeli’nin bu yorumu yapması da doğru yolda olduğumuzu gösterir. Biz Devlet Bahçeli’ye de teşekkür ederiz bu söyleminden ötürü” ifadelerini kullandı. Kerim ÇELİK

02 Ağu 2019 - 17:00 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.