İzmit Belediyesi’nde sözleşme imzalandı

İzmit Belediyesi’nde 203 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza töreni yapıldı

Üç yıllık olan sözleşmeye Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve Yerel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun imza attılar. Yapılan sözleşmeye göre çalışanların ücretlerine birinci yıl için seyyanen 13.65 lira, ikinci ve üçüncü yılda enflasyon +1 oranında zaman yapıldı. Sosyal haklarda iyileştirmemenin de yapıldığı sözleşmeye göre hizmet süresi 15 yıla kadar olanlara yevmiyelerine 40 kuruş, 15 yıl ve üstü olanların yevmiyelerine de 60 kuruş ekleme yapılacak.

‘REALİST OLMAK LAZIM’

İmza töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Doğan, “Sözleşme belediyemize, çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Herkesin içine sinen ve alın terini gözeten bir sözleşme yaptık. Anlaşmayı aslında birkaç ay evvel yapmıştık. Prosedürler için beklendi. Bazı konular vardı. O konuları da karşılıklı konuşarak hallettik.  Sendikamızın isteklerine uygun bir sözleşmeyi imzaladık. Bazen biz de sendika gibi düşünüyoruz. Realist olmak lazım. Kurum yapamayacağı şeyleri söylerse onun da bir kıymeti yok. Veremedikten sonra ne anlamı var. Kurum yapabilecekleri şeyleri yapabileceklerini vaat etmeli. İşçilerimizin memnun olması bizleri de mutlu ediyor. Yerinde ve güzel bir sözleşme yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

‘GÖRÜŞMEMİZİ ANLAŞMAYLA NOKTALADIK’

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy da  “İzmit Belediyemizle 4 ay süren toplu iş sözleşmesi görüşmemizi anlaşmayla noktalandık. Çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Belediye Başkanımıza işçi haklarına gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

16 May 2018 - 16:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.