İzmit’e üçüncü model geliyor

i20’nin yanına i10’un da eklenmesiyle İzmit fabrikasının üretim kapasitesini yılda 210 bin araca çıkaran Hyundai, üçüncü bir modeli daha burada üretmeyi planlıyor.

Frankfurt Otomobil Fuarı’na Türkiye’de üretilen i10 ile çıkarma yapan Hyundai Assan Başkanı Won-Shin Chang, “SUV modeli yeni bir aracı da İzmit’te üretme çalışmamız var” dedi.

 

Güney Koreli otomobil devi Hyundai, gelecek dört yıl içinde global düzeyde 22 yeni modelini piyasaya çıkarma kararı aldı. Türkiye’de i10 modeli için yan sanayiyle birlikte 475 milyon Euro’luk yatırım yapan Hyundai, model gamını yenileme sürecini Türkiye’den başlattı. Hyundai Assan Başkanı ve CEO’su Won-Shin Chang, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, “Türkiye’de en az bir yeni model daha üreteceğiz.” açıklaması yaptı. i20’nin yanına i10’un da eklenmesiyle İzmit fabrikasının kapasitesini gelecek yıldan itibaren 210 bine çıkaracak olan Hyundai, üçüncü modeli de burada üretecek.

KAPASİTEDE 210 BİNE ÇIKTIK

Hyundai Assan Başkanı ve CEO’su Won-Shin Chang, üçüncü modelin B segmentinde SUV bir araç olmasını istediklerini belirtti. Chang, “Kapasitede 100 binden 210 bine çıktık. Bu, büyük bir aşama. 210 binlik kapasiteye 2014’te ulaşmayı planlıyoruz. Sonuçta önce mevcut kapasiteyi doldurmamız gerekiyor. Ancak bunu doldurduktan sonra yeni fırsatlara bakabiliriz. Yeni model konusunda çalışmalarımız var. Ama henüz kesin bir karar yok. B segmentinde SUV bir araç olma istediğimiz var” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE 

YÖNELİK ENDİŞEM YOK’

Hyundai’nin Avrupa’da iki fabrikası bulunduğunu, bunların Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’de olduğunu hatırlatan Chang, “Çek Cumhuriyeti fabrikasında kapasitemiz 300 bin. Orada daha büyük araçlar üretildiği için karlılık daha yüksek. Türkiye’de ise daha küçük araçlar üretiyoruz. Kapasite artışından sonra karlılığı sağlamamız lazım. Buna odaklanacağız.” diye konuştu. İzmit’te üretilen i20’nin de yenilenme sürecinde olduğunu dile getiren Chang, bu modelin yeni haliyle üretiminin de İzmit’te devam edeceğini ifade etti. Türkiye’de bazı dalgalanmaları merakla izlediğini belirten Chang, “Ancak Türkiye’nin geleceğine yönelik hiçbir endişem yok” şeklinde konuştu.

YÜZDE 40’I TÜRK MALI ETİKETİ TAŞIYACAK

Hyundai, Türkiye fabrikasındaki i10 yatırımını tamamladı ve Avrupa’daki iki fabrikasında yıllık otomobil üretimini 500 bin adede çıkardı. Böylece Hyundai’nin Avrupa’daki satışının yüzde 95’i Avrupa’da tasarlanıp geliştiriliyor. Türkiye’deki yeni yatırım sayesinde artık Avrupa’da satılan araçların da yüzde 90’ı Türkiye ve Çek Cumhuriyeti’nde üretiliyor olacak. İzmit fabrikasının kapasitesinin 200 bine çıkmasıyla Avrupa’da satılan Hyundai markalı otomobillerin yaklaşık yüzde 40’ı Türk Malı etiketi taşıyacak. Bu ay sonunda İzmit’te seri üretimine başlanacak olan i10’un yüzde 90’ı ihraç edilecek. 2007’den bu yana i10’un toplam satışı 450 bine ulaşırken, 2014 yılından itibaren yıllık bazda 74 bin i10 satılması hedefleniyor. Böylece i10, Hyun-dai’nin en fazla satılan modeli olacak.

15 Eyl 2013 - 15:37 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.