İzmit Encümeni’nde 250 Bin TL’lik şerh

İzmit Belediye Encümeni’nin daha önceki toplantılarında da karara bağlanamayan İzmit Belediyesi Spor Kulübü’ne 250 Bin TL’lik nakdi yardım maddesine AK Partili üyeler şerh koydu

İzmit Belediye Encümeni, Nurettin Bulut başkanlığından toplandı. Çeşitli müdürlüklerin gündem maddelerini karara bağlayan İzmit Belediye Encümeni, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün evraklarını karar bağladı.

1 İŞ MAKİNASI ALINACAK

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün gündeminde bulunan 1 adet kazıcı-yükleyici iş makinası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe yoluyla ödeneği belediyeye aktarılmak kaydıyla alınacak. Spor İşleri Müdürlüğü, İzmit Belediyesi Spor Kulübüne 250 Bin TL nakdi yardım yapılması maddesine AK Partili meclis üyeleri muhalefet şerhi koydu.

250 BİN TL YARDIMA ŞERH

AK Partili Encümen Üyesi Fikret Hocaoğlu, İzmit Belediyesi Spor Kulübüne nakdi yardımla ilgili söz alarak “60 tane elma ve gofretin hesabının yapıldığı yerde başkanımızın bu parayı vermek istemesi risktir. Biz de başkanımızın tasarruf kararını destekliyoruz” dedi. Encümen Başkanı Nurettin Bulut ise “Ben sporun içinden gelen bir insanım. Evet belediyenin bunu yapmaması lazım ama bu Kocaeli’nin takımı olduğu için yardım yapmamız gerekiyor. Mümkünse siyaset yapmayalım. Siz şerhinizi koyun sonra bir sıkıntı olursa düzeltiriz” dedi.

57 METREKARE 13 BİN 650 TL İLE DEVRİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün gündem maddeleri kapsamında Zeytinburnu Mahallesi 342 parselde yola terk ve ifraz kararı alındı. Arpalık İhsaniye’de Veysel Yıldırım’ın geçit hakkı talebi onaylandı. Körfez Mahallesi 606 ada 29 parselde Vidan Özcan’a ait 1 metrekarelik belediye hissesinin 2015’te bedelini ödemişti. Vatandaşın yenileme kararı onaylandı.Yenidoğan Mahallesi 3939 ada 6 nolu parselde yapı kayıt belgesi alan vatandaş parseldeki evi için tapu devri onaylandı. 57 metrekarelik alanın devri 13 Bin 650 TL bedelle yapılacak.

2 KAÇAK YAPIYA 12 BİN 309 TL CEZA

Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün evrakları da encümende görüşüldü. Erenler Mahallesi’ndeki kaçak yapıya yıkım kararı verildi. Turgut Mahallesi Tonguçtepe Sokak No 15’te Hamza Ataç tarafından yapılan proje dışı imalata Bin 162 TL para cezası verildi. Bekirdere Mahallesi Güven Sokak No 116 adresindeki kaçak yapıya 11 Bin 147 TL para cezası verildi. Topçular Mahallesi’ndeki ruhsatsız yapının yapı kayır belgesi alındığı için para cezası veyıkım kararı iptal edildi. Ayşe AYDIN

17 Tem 2019 - 14:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.