İzmit’teki evlerde çevre hassasiyeti

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin uyguladığı çevre projelerini, okulların yanında hanelerde de başarı ile yürütüyor

Evlerden bitkisel atık, yağ ve elektronik atıkları toplayan yetkililer geçtiğimiz hafta yaklaşık 150 litre bitkisel atık yağ ile 1000 kg e-atık topladı. Bu tür atıkların doğaya bırakıldığı takdirde su ve toprak kirliğine yol açtığı; ayrı toplanması halinde ise ekonomik kazanç haline dönüştüğünü belirtti. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği, e-atıkların içerisinde bulunan ağır metallerin ise toprağa ve suya karışması ile canlı yaşamına olumsuz etkilediğini ifade eden çevre koruma ve kontrol müdürlüğü yetkilileri vatandaşların konuya gösterdiği duyarlılıktan son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

05 Mar 2019 - 15:37 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.