Kahya, ‘Biz milli olacağız’

YRP İzmit İlçe Teşkilatı’nın divan toplantısında konuşan İzmit İlçe Başkanı Musa Kahya, “80 parti var ama milli değil, muhalefetleri milli değil, iktidar milli değil. Biz milli olacağız” dedi

Kahya, ‘Biz milli olacağız’
Kahya, ‘Biz milli olacağız’
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe Başkanlığının aylık divan toplantısı ilçenin yeni yeri olan Kemalpaşa Mahallesi İmarethane Yokuşu Tunalı İş hanı No:6 adresinde yapıldı. Toplantıya İlçe Başkanı Musa Kahya ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya İl Teşkilat Başkanı Naim Güzel, ilçe yönetimi ve partililer katıldı. Öte yandan Bekirpaşa, Saraybahçe ve Kuruçeşme’de açılan parti binaları ise bölge başkanlığı olarak hizmete devam edecek.

‘PERGELİNİ ŞAŞIRMIŞ TOPLUMUZ’

Aylık ilçe toplantısında ilk söz alan İzmit İlçe Başkanı Musa Kahya, yeni eğitim öğretim dönemi ve aşure aynın hayırlı uğurlu olmasını diledi. Kahya, “Ülkemizde Hz. Mevlana’nın pergel metaforunu uygulamak zorundayız. Bu medeniyet dinamiklerine sabitlemek ve pergelin hareketli ayaklarıyla da bütün dünyaya açılmaktır. Manevi ve maddi atılım olarak da yorumlayabiliriz. Biz bir asırdır pergelini şaşırmış bir toplumuz. Unutmayınız ki köklü ağaç meyve vermez. Kültür, sanat ve medya dünyamız işgal altında. Başkalaşım yemiş gibiyiz.Sadece cebini düşünen haydut tipler ülkemizi çıkmaz sokağa sokmuştur” dedi.

‘ÜLKENİN YENİ YÜZÜ OLACAĞIZ’

İnsanların geleceğe güvenle bakamadıklarını kaydeden Kahya, “Gelecek kaygısı ve geçim sıkıntısı olan bir Türkiye’de yaşanabilir hedefler olamaz. Son 16 yılda yüzde yüzü yerli mal olan bir ürünü dünyaya ihraç edemiyoruz. Dev sanayi kuruluşlarımız birer birer özelleştirilerek elden çıkarılmıştır. Yeniden Refah Partisi samimi kadroları ve köklü tecrübesiyle ülkenin yeni yüzü olmaya adaydır. Her olan ve proje ekonomiden sosyal politikalara kadar her alanda atacağımız adımlar milli değerlerimizi uygun olacaktır. 80 parti var ama milli değil, muhalefetleri milli değil, iktidar milli değil. Biz milli olacağız” şeklinde konuştu.

‘SİYONİZM BİZİ TAKİP EDİYOR’

Ülkemizde adaletsiz dağılım olduğunu ifade eden İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Naim Güzel de, “Bir tarafta faiz lobisi haksız kazanç elde ederken bir tarafta asgari ücretli vatandaş geçim derdi çekiyor. Her yerde adaletin tesisi gereklidir. Adaletin tesisi, insanlığın refahı, huzur, barış, kul haklarını teminat altına almak ve ahlak ve maneviyatın önceliğini sağlamak görevlerimizdir. Bunları uygulamak için iktidar olmak lazım. Siyasi yapı içinde siyaset yapmak zorundayız. Her hafta toplantılarımıza katılmak; namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek gibi farzdır. Yeryüzündeki hak batıl savaşında yaşadığımız batılı temsil eden Siyonizm’i çok iyi anlamak zorundayız. Sömürü düzeninin ortadan kaldırılması için siyaset yapmak ve iktidar gelmek gerekiyor. Yaptığımız toplantılar Siyonizm’in merceği altındadır” şeklinde belirtti.

‘YÜZDE 50 ZAM YAPACAĞIZ’

Türkiye’deki memurların yüzde 85’inin yoksulluk sınırının altında yaşadığına da dikkat çeken Güzel, “Yüzde 50 zam verirsek yoksulluk sınırının altından kurtuluyoruz. İktidara geldiğimiz gibi yüzde 50 zam yapacağız. Asgari ücretin 2 bin 20 olduğu ülkede 600 TL otoban parası olur mu? Başkanlık uçağına 600 milyon dolar veren iktidar, Sakarya tank palet fabrikasını 50 milyon dolar bulamadığı için elden çıkarmıştır. Bunun için İslam birliğinin kurulması şarttır. Bu birliğin kurulması çalışmalarımıza bağlıdır” diyerek yapılan toplantılara teşkilatın katılımının çok önemli olduğunu vurguladı. Ayşe AYDIN

15 Eyl 2019 - 14:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.