Kandıra'da çapariyle palamut avladılar

Kandıra'nın tanınmış simalarından Tuhan Kerpeli, sosyal medya hesabından ses getiren bir paylaşımda bulundu. Kerpeli, küçük bir tekneyle açıldığı Karadeniz’de çaparisiyle yüzlerce palamut yakalamayı başardı

Denizlerde büyük tekneler ve ağ ile avlanma yasağı 1 Eylül Cumartesi günü sona eriyor. Kandıranın Kefken ve Bağırganlı Limanında nisan ayından beri iskeleye bağlı olan balıkçı tekneleri 31 Ağustos günü, gece yarısı ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılacaklar. Yeni balık sezonu öncesi denizden çok olumlu sinyaller geliyor. Karadeniz'den, adeta palamut fışkırıyor.

ÇAPARİLER PALAMUT DOLU

Denizlerde çapariyle balık avı yasağı 15 Ağustos’ta sona ermişti. Kandıra sahillerinden Karadeniz’e tekneyle açılan balıkçılar ve amatörler, açık denizde çaparilerini adeta at çek yapıyorlar. Her seferinde çapariler Çingene Palamudu ile dolu olarak çekiliyor. Daha da irileştiği gözlenen palamut, yeni balık sezonunun çok iyi geçeceğinin de en önemli işareti.

KERPELİ'NİN PAYLAŞIMI

Kandıra'nın tanınmış simalarından Tuhan Kerpeli, sosyal medya hesabından ses getiren bir paylaşımda bulundu. Kerpeli, küçük bir tekneyle açıldığı Karadeniz’de çaparisiyle yüzlerce palamut yakalamayı başardı. Bu rakam, son yılların rekoru olarak kayıtlara geçti. Tuhan Kerpeli, tuttuğu balıkları birlikte yemek için tüm dostlarını Kandıra’ya beklediğini söyledi.

25 Ağu 2018 - 17:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.