Karaabdülbakili çocuklar müzikli kukla gösterisi

Daha önce kent merkezindeki etkinliklerle sahne alan “Kaçma Saati” isimli müzik kukla oyunu bu defa Karaabdülbaki Mahallesi’nde oturan çocuklar için sahne aldı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in her fırsatta ifade ettiği “Çocuklar gülerse, dünya güler” sözünden yola çıkarak daha önce kent merkezindeki etkinliklerde sahne alan “Kaçma Saati” isimli müzikli kukla oyunu bu defa Karaabdülbaki Mahallesi’nde oturan çocuklar için sahne aldı. Kukla gösterisini izleyen çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi. Ayrıca kukla gösterilerinin İzmit’te kent merkezinden uzak oturan çocuklar için çeşitli mahallelerde gösterime girmeye devam edeceği belirtildi.

MUTLULUKLARI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Çocukların görsel eğitimi ve gelişimine katkı sunmak düşüncesiyle Karaabdülbaki Mahallesi ve İzmit’in çeşitli mahallerinde gösterime giren Vaveyla Art Ensemble ekibinden Ayşegül Yıldız Ulaş’ın yazdığı, Dilan Mine Uğurlu ve Hilal Arıcan’ın kukla tasarımını yaptığı ve Zeynep Çağla Şenol, Nursel Çeliktürk, Dilan Mine Uğur ile Hilal Arıcan’ın oynadığı “Kaçma Saati” isimli müzikli kukla oyunu minik izleyenleri tarafından büyük beğeni toplarken çocuklar doyasıya eğlendi.

BAŞKAN HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR

Kukla gösterisini çocuklarıyla birlikte izleyen aileler ve Karaabdülbaki Mahallesi Muhtarı Hüdayim Yıldız, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e mahallerinde çocuklar için böyle bir etkinliğe imkan sundukları için teşekkürlerini iletti.

17 Oca 2020 - 14:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.