Karakadılar, projelerini anlattı

CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Cumhur Karakadılar düzenlediği basın toplantısıyla ilçe için projelerini kamuoyuyla paylaştı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kartepe Belediye Başkan Adayı Cumhur Karakadılar, Cevizdibi Restoran’da düzenlediği basın toplantısında seçim çalışmaları ve projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Basın toplantısında Karakadılar’ın yanı sıra Kartepe İlçe Başkanı Şeref Kırmızı, Kartepe meclis üyesi aday adayları Tugay Adak, Hasan Bayrak, Ayla Demir, Özlem Ejderoğlu Çankaya’da hazır bulundu.

‘BİRLİKTE PAYLAŞMAK İÇİN’

Sorunları biliyoruz, nasıl çözeceğimizi de biliyoruz Kartepe’nin sorunlarını bilerek aday oldum. Bu sorunları nasıl çözeceğimizi biliyoruz. Biz yenilik ve değişimin kaçınılmaz olduğunu bildiğimiz için, yapılmayanları yapmak, eksik kalanları tamamlamak için buradayız. Biz İlçe halkımızın, daha üretken, daha demokratik, daha özgür, daha çoğulcu, daha sosyal olması için buradayız.

‘GÜLER YÜZLÜ BELEDİYECİLİK’

Belediyemizin girişinden en üst birimlerine kadar her birimde temel ilkemiz, halkımızın huzuru memnuniyetidir. Kapıdaki güvenlik görevlisinden belediye başkanına kadar, herkes güler yüzü ile sizlere hizmet edecektir. Güler yüzlü ve insan odaklı belediyecilik anlayışımız gereği olarak, her vatandaşın başkana ve yönetim kademesine doğrudan ulaşabileceği bir mekanizma oluşturulacaktır.

‘SU FİYATLARINI UCUZLATACAĞIZ’

Belediyemizce hazırladığımız projelerle zarar eden değil kar eden ve bu karı Kartepe’de yaşayan halkımızla paylaşan haline getireceğiz. Bundan kastımız belediyenin karını, ulaşım, su fiyatları ve belediye harçlarını ucuzlatarak siz değerli halkımızla paylaşacağız.

‘HESAPVEREBİLİRLİK VE SAYDAMLIK’

Belediyemizin temel ilkelerinden biri hesapverebilirlik ve saydamlıktır. Bu doğrultuda hem başkan hem de yönetim kademesi mal varlıklarını, göreve başladıkları ilk gün açıklayacaklar ve her yıl güncelleyeceklerdir. Kartepe Belediye Meclisi toplantıları, belediyemizin internet sayfasından canlı yayınlanacak, böylece tüm halkımızın belediye çalışmalarını hem izleme hem de denetleme olanağı oluşturulacaktır.

‘MUHTARLARA SÖZ VERİYORUM’

Bütün muhtarlarımız birer belediye başkan yardımcısı statüsünde olacak. Muhtarlarımızın belirlediği ailelere belediyemize ait olan belediye düğün salonları ücretsiz olacak. Nikah masrafları ücretsiz olacak. Muhtarlar derneği belediyemizin binasında olacak. Siyasi partilerin mahalle başkanları muhtarlarımızın önüne geçemeyecek. Her mahallede kurulacak olan mahalle meclisleri muhtarlarımıza bağlı olacak. Mahallelerde yapılacak olan projeler muhtarlarımızın görüşlerine ve bölge halkının taleplerine göre belirlenecek.

‘ÖĞRENCİLERİN YOL ÜCRETİ KARŞILANACAK’

Asgari ücretle çalışan Kartepeli vatandaşlarımıza belediye düğün salonları ve nikah işlem ücretleri ücretsiz olacak. Kartepe Belediyesi sınırları içerisinde ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinin yol ücretleri günde bir sefer gidiş dönüş olmak kaydıyla belediyemiz tarafından karşılanacaktır.

‘GERİ DÖNÜŞÜM PLANLAMASI’

10 belde ve 10 köyden oluşan Kartepemizin acilen çözülmesi gereken ulaşım problemi vardır. Kent merkezine 20 mahalleden tek vasıtayla ulaşım yok. Ring servislerin sayısını arttırarak, Ulaşım Kooperatiflerimizle birlikte öğrenci ve yolcu taşımacılığı sorunu çözülecektir.

‘DERELERİN ISLAH SORUNU’

Dereleri doğaya uygun ıslah etmek ve doğal yaşamı korumak yerine dereleri kanala çeviren anlayışı sona erdireceğiz. Dereler ıslah edilerek bazıları üretim için tarıma bazıları da turizme kazandırmak için göletler, yürüyüş parkurları, köprüler, banklar, ışıklandırmalar, bisiklet yolları, derenin tabanı ve etrafı doğal taş elemanları ile kaplanacaktır.

‘TARIM VE ÜRETİM SORUNLARI’

Belediyeye bağlı bir kooperatif kurulup önce iç piyasaya daha sonra yurtdışına direk üreticiden satış yapmayı hedefliyoruz. Böylelikle kadınların ve gençlerin işsizlik sorununa da çözüm bulacağız. Verimi ve randımanı yüksek üretim için ıslah çalışmaları artırılacak. Hayvancılıkta, ari, hastalıklara dayanıklı ırklar elde etmek için, "Halk Elinde Islah" projesi kapsamında çiftçiye ıslah eğitimleri verilerek, ırkların ıslah edilmesi sağlanacak.

‘HIZLI ŞEKİLDE HASTANE KAZANDIRACAĞIZ’

120 bin nüfuslu Kartepemizde bir tane bile hastane yok. Gerekli tüm mercilerle iletişime geçilip Devlet Hastanesinin yapılması için fiziki koşulların sağlanmasına her türlü katkıyı sunacağımızı, var gücümüzle mücadele edip ilçemize hastane kazandıracağımızın sözünü veriyoruz.

‘BİLİM MERKEZİ KURACAĞIZ’

Çocukların özellikle bilime karşı merak duymalarını sağlamak için bilim merkezi kuracağız. 10 beldeye laboratuvarlar (Kimya, Fizik, Biyoloji) kurup, uzman kadro oluşturularak çocuklara ilgi duydukları alanlarda eğitimlerin verilmesi hedeflenmektedir. Bölgemizin en büyük sorunu olan uyuşturucu ile mücadele için rehabilitasyon merkezleri kurularak sokakta olumsuz koşul ve ortamlarda risk altında çocuklara ve gençlere bu ortamlardan uzaklaştırıp, mesleki, sportif milli ve manevi değerler konusunda yapılacak eğitimler ile gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak tutularak ailelerine ve topluma kazandırmak amaçlanmaktadır.

‘ÜRETİCİYE GELİR TÜKETİCİYE SAĞLIKLI GIDA’

Oba çadırı, köy pazarı, köy kahvesi, köy evi, yürüyüş yolları, yöresel yiyecek ve el sanatları satış alanı, hobi bahçeleri, çocuk oyun alanları ve çeşitli kanatlı hayvanlar ve midilliler olacak. Bu alanlarda çocuklarımız sokakta sosyalleşecek ve bölgemizin turizm değeri yükselecektir. Apartmanda yaşayan çocuklara köy hayatını sebze meyve yetiştirilmesi, ağaçların tanıtılması hayvan bakımı öğretilmesi, üretim ve tarımın önemini aşılayabilmek hedeflenmektedir.

‘ESNAFIN SIKINTILARINI ÇÖZECEĞİME SÖZ VERİYORUM’

Bölgemizdeki işsizliğin azaltılması bölge refahını yükseltebilmek için Kartepe sınırları içinde bulunan imalathane, küçük esnaf ve orta ölçekli fabrikalarla görüşülerek istihdam sağlamaları kaydıyla projelerini geliştirmek ve desteklemek. Çocuk veya yaşlı bakmakla yükümlü olup evden ayrılamayan kadınlarımızın Kartepe markalı ürünleri (gıda, süs, elişi vb.) belediye sınırları içerisindeki market ve mağazalarda reyonlar oluşturularak gelir elde edilmesi sağlanması. Bölgemizde bulunan eğitim veren (KARMEK) kurslarında meslek öğrenen bayanlarımıza atölyeler kurup kadınlarımızın ev ekonomisine katkı yapmalarını sağlamak. Kadınların ürettikleriyle ekonomiye katkıları büyüyecek, hane geliri yükselecek.

‘BİSİKLET KULLANIMI YAYGINLAŞTIRILACAK’

Her mahalleye basketbol sahası yapacak, Kartepe basketbol takımı kuracağız. Okullarda sürekli öğrenci taramaları yapılarak yetenekli öğrencileri tespit edip ve Kartepe basketbol takımının alt yapısına katacağız. Kartepe Bisiklet Kulübü kurulacak. Bisiklet yolları, bisiklet park yerleri ile birlikte ilçe içi trafiğinde bisiklet kullanımının yaygınlaşması sağlanacak.

‘ENGELSİZ YAŞAM ÇALIŞMALARI DERHAL BAŞLAYACAK’

Engel tanımayan Kartepe Projesi ile erişilebilirlik problemi olmayan bir bütçe oluşturacak ve merkezler eliyle halkımıza sunacağız. Engelliler Kültür ve Eğitim Merkezi projesiyle engelli yakınlarına sürekli eğitim ve psikolojik danışmanlık sağlanacak. Engelliler Huzur Evi ve Engelliler Park Projeleri ile bu vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükselteceğiz.

‘ÇEVRE PROJELERİYLE DOĞAMIZI KORUYACAĞIZ’

Belediye’ye ait tüm araçların elektrikli olması hedeflenerek en az 3 yıl içerisinde bunun dönüşümünü sağlamayı hedefliyoruz. Yapılacak tüm ihale şartnamelerinde de elektrikli araçların kullanımını zorunlu tutulacaktır. Elektriğini kendi üreten, suyunu devir daim ederek kullanılan ve sıfır atık üreten Türkiye’nin ilk Ekolojik Binası Projesini hayata geçireceğiz. Her sokağa 100 ağaç projesiyle yaşam alanlarımızı güzelleştireceğiz.

‘KÜLTÜR VE SANAT PROJELERİ HAYATA GEÇECEK’

Her mahalleye 7 gün 24 saat açık kütüphane projesiyle çocuklarımızın ders çalışabilmeleri için gerekli ortam ve kaynaklar sağlanacaktır. Kartepe Kent Müzesiyle çocuklara eski mahalle oyunlarının öğretilmesi, trafik eğitimlerinin verilmesi ve temel gelişimlerine katkı verici temaların oluşturulması hedeflenmektedir.

‘HALK İLE BİRLİKTE KARAR VERİLECEK'

Her mahalleden insanların siyasi görüşünden bağımsız, içinde özellikle gençlerin ve kadınların bulunduğu “Halk Meclisleri” oluşturacağız. Mahallemizin sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışacağız. Bütün Kartepelilere sözümdür, Halk Meclislerinden geçmeyen hiç bir kararın altına imza atmayacağım. Her 3 ayda bir halk meclisi, belediye başkanı ile birlikte toplanacak. Yapılacak ve yapılması gerekenler halk ile birlikte karar verilecek.

‘KADIN VE ENGELLİ VATANDAŞLARA İSTİHDAM’

Yolu Kartepe’den geçmiş, her alanda başarılı insanları ilçenin yönetiminde aktif olarak değerlendireceğiz. Belediye Meclisinde aktif danışma alanları oluşturarak bu birikimleri ilçemize aktaracağız. Buradan gelecek önerileri meclis gündemine taşıyacağız.

‘DÖNÜŞÜM SENARYOSUNU KURGULAYACAĞIZ’

11-23 yaş arası gençlerimize kodlama, yazılım ve robotik teknoloji öğreterek geleceğin mesleklerine şimdiden hazırlayacağız. Bu gençlerimizin sanayi kurumlarında iş bulması kolaylaşacak. Marmara depreminde yorulmuş riskli binaların tespitini yapacağız. Doğru dönüşüm planı ile hem oturduğumuz binalar depreme dayanıklı hale gelecek hem de estetik anlamda daha güzel yapılar ortaya çıkacak.

‘KARTEPE SAĞLIKLI DOĞAL SÜT İÇECEK’

Kartepe Belediyesi Halk Süt Projesi ile bir taraftan ilçemizde kırsal kalkınmaya destek olurken, bir taraftan da Kartepe halkının sağlıklı, ekonomik ve doğal süt ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyoruz. Kartepe Süt Üreticileri Birliği kuracağız. Kartepeli üreticilerden alınan sütler her türlü kontrol den geçirildikten sonra sağlıklı ve doğal bir şekilde Kartepe halkına ulaştırılacak. Ve son olarak Lojistik firmalarının organize sanayi bölgelerindeki sevkiyatlarında en büyük problemleri olan Tır Parkı sorununu derhal çözüme kavuşturacağız.”

06 Şub 2019 - 13:18 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.