Kartepe’de kitap okuma saati

Kartepe Belediyesi, geleceğimiz olan çocuklarımızın gelişmesi, daha donanımlı olması amacıyla kitap okuma saati düzenliyor

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’nde okuma saati düzenlenerek geleceğimiz olan çocuklarımızın daha bilgili, donanımlı yetişmesi hedefleniyor. 8-15 yaş aralığındaki her çocuğun, kitapla büyüdüğünü göz önüne alan Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri eğitmenleri gün içerisindeki aktivitelere başlamadan önce 60 dakika kitap okuma saati gerçekleştiriyor.

KİTAP OKUMAYA DAVET

Günümüzde yetişen çocukların teknoloji sebebiyle kitaplardan uzak olduğu gerçeği bilinciyle hareket eden Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, çocuklarla kitaplar arasında güçlü bir bağ kurmayı hedefleniyor. Çocukların kitap okuma alışkanlığı edinmesi için kütüphane ortamı oluşturulan Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’ne, çocuklarla birlikte anneler de kitap okumaya davet ediliyor.

‘ÇOCUKLARIMIZIN YETİŞMESİ İÇİN’

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Kitap, genel anlamda çocukların bilişsel, duygusal, ruhsal ve ahlaki açıdan gelişmesini sağlayan en önemli araçtır.  Bunun yanında kitap, çocuğun dil becerilerinin önemli ölçüde gelişim göstermesine katkıda bulunur. Çocuklar kitaplar sayesinde düşünmeyi, etrafında olan biteni sorgulamayı öğrenir ve bu sayede de olayları anlamlandırmaya başlar” ifadelerini kullandı.

27 Tem 2018 - 11:48 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.