Kartepeli çocuklardan örnek davranış

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri, kaynağında ayrıştırma çalışmaları kapsamında, ilçe genelinde yerleştirilen tekstil konteynerlerine tekstil atıklarını bırakarak örnek bir davranışta bulundular

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, geri dönüşüm uygulamaları çalışmalarına büyük bir ilgi ve titizlikle devam ediyor. Tekstil atıklarını diğer ambalaj atıklarından ayrı toplayabilmek için ilçe genelinde 52 noktaya yerleştirilen tekstil konteynerlerine çocuklar tekstil atıklarını bırakarak, geri dönüşüm bilinciyle, çevreye katkıyı sağlıyorlar.

GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ

Doğada altı ay içerisinde yok olabilen tekstil atıkları, bu zaman zarfında doğaya zarar vermektedir. Çocuklarımızın geleceğini düşünerek çalışmalar gerçekleştiren Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, atıkların ayrı ayrı toplanıp, atılması ve geri kazandırılması hususunda çocuklara eğitimler veriyor. Bu bağlamda günden güne bilinçlenen Kartepeli Çocuklar, geri dönüşüm konusunda hassasiyet kazanıyor.

KÜÇÜKLERDEN ÇAĞRI

Büyüklerine çağrıda bulunan çocuklar “Pantolon, kazak, gömlek, tişört, elbise, çorap, iç çamaşırı, atkı, bere, eldiven, eşarp, şapka, ayakkabı, terlik, çanta, kemer vb. tekstil ve deri eşyaları ile battaniye, nevresim, perde, havlu, kilim, örtü vb. ev tekstili ürünler konteynerlere atılabilir. Attığımız her atık ile sera gazı ve küresel ısınma etkisini en aza indirebiliriz. Bununla birlikte kullanılabilecek durumda olanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilir. Bu konuda bizlere ve özellikle büyüklerimize önemli görevler düşüyor” şeklinde konuştular.         

07 May 2018 - 16:04 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.