'Kent Meydanı çekim merkezi olacak'

“Esnaf Buluşması” adıyla Kent Meydanı’nda İzmit esnafıyla buluşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, esnafın sorunlarını dinledi

'Kent Meydanı çekim merkezi olacak'
'Kent Meydanı çekim merkezi olacak'
+4
Haber albümü için resme tıklayın

“Esnaf Buluşması” adıyla Kent Meydanı’nda İzmit esnafıyla buluşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, esnafın sorunlarını dinledi. Karabaş Mahallesi esnafının talep ettiği çoğu şeyin Büyükşehir Belediyesi yetki alanında olmasına rağmen Hürriyet konularla ilgili birimlerin iletişim halinde olduğunu dile getirdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Esnaf Buluşması” kapsamında İzmit Kent Meydanı’nda Karabaş Mahallesi esnafıyla bir araya geldi. Karabaş Mahallesi esnafıyla bir araya gelinen programa CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, eski Başkan Mehmet Ümit Küçükkaya, ilçe yöneticileri, İKM Başkanı Murat Öztürk ve esnaflar katılım gösterdi. Programda esnafın katılımı az da olsa, Hürriyet, sorunların, önerilerin ve isteklerin hepsini tek tek dinleyerek not alınmasını sağladı. Tüm esnafın ortak sorunu Kent Meydanı Alanı’nın boş, yetersiz, kullanım dışı olmasaydı. Başkan Hürriyet, alanda sık sık etkinlikler yapacağının altını çizerek kent meydanını çekim merkezi yapacaklarının sözünü verdi. Karabaş Mahallesi esnafının talep ettiği çoğu şeyin Büyükşehir Belediyesi yetki alanında olmasına rağmen Hürriyet konularla ilgili birimlerin iletişim halinde olduğunu dile getirdi.

HÜRRİYET, ‘SİZLERİ ÜZMEK İSTEMİYORUM’

Hürriyet yaptığı konuşmada, “Bu program kapsamında esnafın sorunlarını ve isteklerini not alıyoruz. Ulaşabilir olmaya dikkat ediyoruz. İzmit esnafını önemsiyorum. Sık sık esnafın sorununu vekillik dönemimde gündeme getirmiştim. Başkanlık dönemimde de esnafın yanındayım. Kent meydanı alanını sık sık kullanmaya çalışıyoruz. 30 Ağustos’ta da değerlendireceğiz. Kent meydanını çekim merkez haline getireceğiz. Bazı esnaflarımız kaldırımları yola kadar kapatıyor. Geçiş sıkıntısı yaşanıyor. Çok şikayet alıyorum. Sizleri üzmek istemiyorum” sözlerini kullandı.

‘BÜTÇE AÇIĞINI 9 MİLYON KADAR KAPATTIK’

Hürriyet konuşmasının devamında, “Birlikte konuşarak kurallara uyarak sizde rahat edersiniz bende rahat ederim. Vatandaşta mutlu olur. Bu konuda sizlerden anlayış istiyorum. Belediye başkanlığı görevini devraldığım 4 aylık süreçte var gücümüzle gece gündüz çalışıyoruz. İzmit’i daha canlı nasıl yapabiliriz diye uğraşıyoruz. Ama imkanlar ortada maliyet ortada. İsrafın önüne geçmeye çalışıyoruz. Bunu başardık. Bütçe açığımızı 9 milyon TL gibi kapattık. Biz yapılacak olan hizmetleri sizle belirlemek istiyoruz. Ben yaptım olduğu mantığı ile değil” diye konuştu.

HURMA, ‘ALANDA YÜRÜMEK BİLE ZOR’

Söz alan esnaf Yakup Hurma, “Boş olan kent meydanında mini konserler, resim sergileri yapılmalı. Sanat Sokağı’nın bir değişiği gibi kermesler olabilir” dedi. Başkan Hürriyet, yakında sergi, kermes gibi etkinlikleri kent meydanı alanında yapacaklarını söyledi. Ardından söz alan Ozan Haznedaroğlu, “Kent meydanının en büyük sıkıntı burada yeşil alan yok. Köprüden baktığımızda tamamı granitten oluşan bir alan. Burada yürümek bile zor. Ağaç dikmek zor olabilir, çünkü altı otopark ama saksı konulabilir. Burada spor alanları da yapılabilir. Basket potaları gibi. Çocukların oyun oynayacağı hiçbir alan yok. Burası değerlendirebilir” şeklinde konuştu. Başkan Hürriyet ise, “Burası büyükşehir belediyesinin yetkisinde bir şey yapmak istediğimizde onlara iletiyoruz. Birimlerimiz sürekli büyükşehir belediyesi ile irtibat halinde” dedi. Öte yandan esnaf başı boş sokak köpeklerinden ve dilencilerden rahatsız olduğunu kaydetti.

MUHTAR ÇELİK, ‘SOKAK DAR AMBULANS GİREMEZ’

Karabaş Mahallesi Muhtarı Arif Çelik, “Sokaklarımızın dar olması sebebiyle trafik sıkıntımız çok ciddi boyutta. Sokak lambalarımızda bazen elektrik sıkıntımız oluyor. Mahallemizin hareketli olması için görsellikler ve yenilik şart. Sokakta park edilmez tabelası olmasına rağmen buna uyulmuyor. Bir hasta olsa sokağa ambulans giremez. Bunun için zabıtalardan yardım istiyoruz” dedi. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ise “Sokakta bir sıkıntı görürseniz bizlerin Whatsapp hattına çekip atın. Arkadaşlarımız ciddi olarak takip ediyor. Her şikayete arkadaşlarımız geri dönüş yapıyor. Hemen o anda bir sıkıntı gördünüz mü? Hemen fotoğraf çekin yollayın. Gelen mesaja bakan sürekli bir arkadaşımız var. Sizin için aktif olarak çalışıyor” ifadelerini kullandı. Kerim ÇELİK

20 Ağu 2019 - 14:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.