‘Kocaeli’de bin 500 orta hasarlı bina var’

17 Ağustos 1999 Depreminin 20’nci yılının geride kaldığını belirten CHP KBB Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Kocaeli’deki ağır ve orta hasarlı binalar için hala yeterli çalışma yapılamadı. Elazığ depremi bir kez daha bu konuyu gündeme getirdi” dedi

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik deprem 35 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, yüzlerce vatandaşın yaralanmasına ve evsiz kalmasına neden olduğunu ve bu depremle birlikte Kocaeli’nin bir kez daha gerçekle yüzleştiğini belirtti.

‘YÜZDE 50’Sİ DEPREME DAYANIKSIZ’

Taşdemir, “Kocaeli'de bulunan ağır hasarlı binalar hala korku yaratıyor. Kocaeli'de depremde ağır hasar alan 30 bina hala ayakta ve içerisinde insanları yaşıyor. Kocaeli yapı stokunun ise yaklaşık yüzde 50'si hala depreme dayanıksız. 1999 Depremi'nde yaklaşık 4 bin bina orta hasar almıştı.

‘DEPREMİN ŞAKASI YOK’

Bu 4 bin binanın 2 bin tanesi güçlendirildi ama geriye kalan 2 bin binada hala güçlendirme yapılmadan insanların kullanımına devam ediyor. Kocaeli AFAD’ın verilerine göre ise Kocaeli’deki net orta hasarlı bina sayısı bin 500 civarında. Deprem bölgemiz ve ülkemizin gerçeği. Kocaeli’de hala AFAD’ın resmi rakamlarına göre orta hasarlı bin 500 adet bina var. Bu binalarda binlerce yurttaşımız yaşıyor. Dün bir kez daha gördük ki depremin şakası yok.

‘DESTEK VERMEYE HAZIRIZ’

O zaman neden bu çalışmaları hala neden erteliyoruz? Biz CHP Grubu olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılacak bütün çalışmalara destek vermeye hazırız. Büyükşehir Belediyemiz hasarlı binaların tespiti ve yıkımı için elini taşın altına koymalı ve TMMOB ile ortak bir komisyon kurarak acilen çalışmaya başlamalıdır” ifadelerini kullandı.

26 Oca 2020 - 16:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.