Kocaeli Devlet’te ilk ERCP işlemi

Safra yolları, karaciğer ve pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan ERCP işlemi Kocaeli Devlet Hastanesi’nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi

Kocaeli Devlet’te ilk ERCP işlemi
Haber albümü için resme tıklayın

Safra yolları, karaciğer ve pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan ERCP işlemi Kocaeli Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulandı. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Enes Şahin ve ekibi tarafından başarı bir şekilde gerçekleşen uygulama sonucunda safra yollarında taş bulunan bir hasta ERCP işlemi uygulanarak sağlığına kavuştu.Kocaeli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Enes Şahin, ERCP işlemi hakkında bilgi verdi.

‘BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK’

Şahin, "ERCP, safra yolları, karaciğer ve pankreas bezinin bir takım hastalıklarında tanı ve tedavisinde kullanılan ileri düzey bir yöntemidir. Endoskopik olarak gerçekleştirilen bu işlemde, ameliyata gerek kalmadan hastanın safra yollarına girilerek müdahale edilebilmektedir. Safra yollarında taş bulunan bir hastamızda safra yollarını temizleyerek başarılı bir işlem gerçekleştirdik. Hastamızı servise alarak takibine devam ediyoruz” dedi.Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Enes Şahin tedavisini gerçekleştirdiği hastasını serviste ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

08 Şub 2020 - 12:33 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.