Körfez’e 1 gram atık su akmayacak

2016’da yapımına başlanan 40.3 Milyonluk Gebze-Darıca sahil kanalizasyon hattı ve tünel projesi dün tanıtıldı. Karaosmanoğlu, “Artık bugün itibariyle İzmit Körfezi’ne bir gram atık su akmayacak” dedi

Körfez’e 1 gram atık su akmayacak
Haber albümü için resme tıklayın

Ayşe AYDIN - 2,5 kilometresi tünelin oluşturduğu 21 kilometre uzunluğundaki Eskihisar kolektör hattı tamamlandı. Atık suların yüzde yüzünü arıtan hattı yerinde tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Ak Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Ak Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Gebze İlçe Başkanı, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, bölge muhtarları, il ve ilçe yöneticileri de eşlik etti.

‘O KİRLİLİK HEDEFİNE ULAŞTIK’

Tanıtım programında proje ile ilgili bilgi veren İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Büyükşehir Belediye başkanımızın bize verdiği hedefi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiye kadar 8 tane atık su artırma tesisi 24 tane de terfi merkezi çalıştırıyoruz. Çevreci en iyi belediyesiyiz ama bu bize yetmiyordu. Bir tek Gebze-Darıca sahil kanalizasyon hattı ve tünel projesi eksikti onu da tamamladık. Tünel ve kolektör hatlarıyla beraber 21 kilometrelik bir çalışma yaptık. Proje, 2016 yılında ihale edildi ve 40.3Milyon’a mal oldu. Darıca’daki Bayramoğlu terfisine ulaştırdık. Oradan da Gebze’ye ulaşarak 0 kirlilik hedefini gerçekleştirdik. Gebze ve Darıca’ya hayırlı olsun. Türkiye’ye örnek bir il olduğumuz için guru duyuyorum” diye konuştu.

‘1 GRAM ATIK SU AKMAYACAK’

Sağlık’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Büyük bir mutluluğu yaşıyoruz. İhale bedeli 2016 itibariyle 40 küsür Milyon. Bugün ihale etmiş olsak en az 70-75 Milyonluk bir yatırım. 2006 yılından beri konuşmaya başlamıştık fakat daha büyük işlerimiz vardı. 2016’da başlayıp bugün devreye aldık. Kirli suları arıtma, çevre yönüyle Almanya’nın, İngiltere’nin ve bütün Avrupa ülkelerinin önündeyiz. Bu başarı halkımıza aittir. Eteklerden kotu düşük yerlerde pis su akıyordu. Artık bugün itibariyle İzmit Körfezi’ne bir gram atık su ne sanayiden ne evlerden ne ticarethanelerden akmayacak. Gebze’de de, Darıca’da da Eskihisar’da da artık rahatlıkla denize girebiliriz” ifadelerine yer verdi

‘ÇANAKKALE’DEN CEVAP VERDİK’

Bölgedeki yapılaşmanın arttığını da ifade eden Karaosmanoğlu, “Yapılaşma hızlanıyor bu bölgede. En zoru 2,5 kilometre uzunluğunda toprağın 10 metre altında tünel açtık. Bu çok kolay bir şey değildi. Ama bitti. Türkiye artık eski Türkiye değil. Eskiden hastane, okul yapamıyorduk. Niye para yoktu.  Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde Türkiye daha büyük başarılara imza ayacak. Amerika doları yükseltiyormuş. Yükseltsin. Onların babaları Çanakkale’de saldırdılar. Gerekli cevabı aldılar. Çok sıkıntı çektik ama son 16 yılda Türkiye çok büyük mesafeleri Cumhurbaşkanımızla aldı. Amerika yapıyorsa biz daha güzelini yapıyoruz. Bizim sahillerimiz onlardan 10 kar daha fazla temiz ve güzel. Atatürk’ün dediği gibi çağdaş medeniyetin takipçisi olacağız” dedi. 

15 Ağu 2018 - 13:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.