KTM yeni dönemde sanatçı yetiştirecek

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Müziği eğitimine başlıyor

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Anasanat Dalı, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında 20 kişilik kontenjan açarak öğrenci alacak. Ses eğitimi, ud, lavta (İstanbul Lavtası), tanbur, kanun, ney, klasik kemençe (İstanbul kemençesi), kudüm gibi derin kültürümüzün kadim çalgılarının eğitimi verilecek. Konservatuvarda Klasik Türk Müziğini koruma ve yaşatma görevini sürdürecek yetkin öğretim kadrosu da bulunuyor.

SINAV 4 EYLÜL’DE

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün de sanata olan ilgisi ve desteği ile harekete geçen bölüm için aynı zamanda 2005 yılından bu güne öğretime devam eden Türk Halk Müziği Anasanat Dalının, Klasik Türk Müziği ile birlikte ülke sanat ve bilim yaşamında daha aktif ve etkin rol oynayacağı belirtildi. 31 yaşından gün almamış ve TYT sınavından 200 puan ve üzeri alan adayların 26, 27, 28, 29 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapacağı başvurunun ardından yapılacak olan özel yetenek sınavının tarihi Türk Müziği Bölümü için 4 Eylül 2019. Ayşe AYDIN

31 May 2019 - 13:06 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.