Lise öğrencilerinin adliye stajı başladı

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen protokol sonucunda 2015 yılından bu yana süren lise son sınıf öğrencilerinin staj çalışmaları başladı

Lise öğrencilerinin adliye stajı başladı
Lise öğrencilerinin adliye stajı başladı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen protokol sonucunda, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü’nde öğrenim gören 12’nci sınıf öğrencilerinin Adliyelerde staj yapması kararlaştırıldı. Bu kapsamda 2015 yılından bugüne kadar Kocaeli Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü Zabıt Katipliği ve İnfaz Koruma dalları son sınıf öğrencileri Kocaeli Adliyesi’nde staj yapıyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılında 63 öğrenci staja başlatılmış; zabıt kâtipliği dalında okuyan 43 öğrenci Kocaeli Adliyesi Mahkeme ve Savcılık birimlerinde, infaz koruma dalında okuyan 20 öğrenci de Kandıra Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesinde çeşitli birimlere yerleştirildi.

TOPLAM 330 ÖĞRENCİYE DESTEK VERİLDİ

Eğitim ve öğretim yılı boyunca, haftanın 3 günü Kocaeli Adliyesi’nde çalışacak olan öğrencilerin eğitimini aldıkları mesleğin çalışma prensibini ve meslek etiğini öğrenmeleri, takım çalışması becerisi ve iş disiplini edinmeleri amaçlanıyor. İşbirliği kapsamında; 2015 yılında 67, 2016 yılında 67, 2017 yılında 67, 2018 yılında 66 ve bu yıl 63 öğrenci olmak üzere toplam 330 öğrenciye staj eğitimleri için Kocaeli Adliyesi destek verdi. Kerim ÇELİK

17 Eki 2019 - 17:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.