MHP’de Ünlü sonrası açıklamalar dikkat çekici

3 bayramdır sevdiklerimize hasret kaldık.

Normalleşmeyle beraber bu bayram nihayet kavuşacağız.

Ancak her ne kadar normalleşmiş gibi görünsek de yine de virüse karşı çık dikkatli olmalı, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için elimizden gelen özeni göstermeliyiz.

Dikkat etmemiz gereken bir konu da sıcak havalardan olumsuz etkilenmemek için korunmak.

Yani bu bayram hem virüse hem de sıcak havaya çok dikkat etmemiz lazım.

Bu aralar sadece havalar değil siyaset de bir hayli ısındı.

Yıllardır aynı koltukta oturan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü görevden alındı.

Ünlü, “Tüm dava arkadaşlarım bu süreçte vakur davranmaları ve genel merkezimizden gelecek talimatlar doğrultusunda hareket etmelerini önemle rica ederim” demişti görevden alınması sonrası yaptığı ilk açıklamada.

Ünlü’nün görevden alınmasına şimdiye kadar bir tepki görmedim.

Ancak görevden alınmasından dolayı mutlu olan partililerin sıkça paylaşımlarına ve açıklamalarına rastladım.

Diğer taraftan bana ilginç gelen ise 15 Temmuz akşamı Milli İrade Meydanı’nda yapılan demokrasi nöbetinde il başkanlığı unvanının alınmasıyla katılamayan Aydın Ünlü, “Ben 15 Temmuzlarda sokakta olmayı hep sevdim. Devlet’im için makamlı ya da makamsız “ diyerek kendi kafesi olan Tramvay Cafe’de çay içerken çekilen bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Açıkçası bu fotoğraf bana çok tuhaf geldi.

Sokakta çekilen bir fotoğraf olsaydı daha anlamlı olurdu diye düşünüyorum.

Ünlü’nün il başkanlığından düşürülmesini memnuniyetle karşılayan bir isim de

eski il başkanlarından Celalettin Yaylak oldu.

2009 ile 2011 yılları arasında Kocaeli İl Başkanlığı görevini yürüten MHP eski İl Başkanı Celalettin Yaylak, Aydın Ünlü’nün il başkanlığı görevinden alınmasının ardından muhabirimize yaptığı değerlendirmede, “Kocaeli Teşkilatları rahat bir nefes aldı.

Ünlü, 2012 yılında göreve gelince beni ve arkadaşlarımı partiden ihraç etmek için uğraştı ama bu konuda başarılı olamadı.

Genel merkezimizin takdiri ile görevden ihraç edildi.

Dün ve bugün yaptığım telefon görüşmelerinden anladığım kadarıyla Kocaeli Teşkilatının geneli bu karardan memnun.

Sayın Ünlü için üzülüyorum.

9 yıl sonra görevden alınan bir il başkanı olarak tarihe geçti” demişti.

Yaylak, bu açıklamadan 2 gün sonra yaptığı sosyal medya hesabından il başkanlığı yaptığı dönemden kalan il başkanı ünvanlı masa üstü isimliğini “Onurlu, şerefli, kutsal bir görevdi. Onurlu, şerefli ve başı dik bir şekilde teslim etmiştik” notlarıyla bir paylaşımda bulundu ve mesaj verdi.

MHP Kocaeli eski Milletvekili Kemal Köse, “Alınan karar Genel Merkezimizin, liderimizin tasarrufudur. Biz de buna saygı duymak zorundayız. Aksi bir düşünce parti içi spekülasyonlara neden olur. Bizde görev istenmez, verilir. Gelişmeleri bekleyip göreceğiz. Alınacak her kararın arkasındayız” dedi.

Eski İl Başkanı Ruhi Çavdar, “Genel Merkezin kararını saygı ile karşılıyoruz. İl başkanlığı için adımın geçtiğini biliyorum. Benim böyle bir talebim olmadı. Eğer görev verilirse görevden kaçmayız. Kocaeli İl Başkanlığı gibi önemli bir görev asla boş kalmaz. Süreci hep birlikte takip edeceğiz” dedi.

MHP Kocaeli İl Başkanlığı için ismi geçen Recep Yılmaz, “Kocaeli Teşkilatının herkesi kucaklayan, bütünleştirici, baba rolünü üstlenen bir isme ihtiyacı var. Benim aklımda il başkanlığı yoktu. Arkadaşların ve partililerin bu konuda bir teveccühü var. Partinin artık 1999 ruhunu tekrar yakalayıp ayağa kalkması lazım” dedi.

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı’ya yakınlığı ile bilinen Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, “Şu anda değerlendirme yapmam doğru olmaz. Şu anda Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevini sürdürüyorum. Onun dışındaki bütün gelişmeleri ben de haberlerden takip ediyorum” dedi.

Yani partinin önde gelen ve ismi il başkanlığı için geçen isimler bu durumdan oldukça memnun gözüküyor.

Bakalım MHP’de yenil başkanı kim olacak?

Şahsi tahminim genç ve dinamik bir isim olan Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Kurt’un atanması yönünde.

Sağlıklı ve huzurlu günler dileği ile iyi bayramlar…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Uğur Ulusoy - Mesaj Gönder

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Olmaz Olmaz - Ocak başkadır siyaset başka güzel bir arkadaş fakat siyseti bilmiyor o yüzden toparlayamaz

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 23 Temmuz 22:32
04