Mavera Yapı Denetim hedef büyüttü

Henüz bir yıl önce kurulmasına rağmen bölgemizde çok büyük projelere imza atan Mavera Yapı Denetim hedefini büyüttü.

Firma, 2014 yılı içerisinde İzmit ve Gölcük’te, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda da Kartal, Pendik ve Tuzla’da yeni şube açmayı planlıyor.

Gebze’nin önde gelen işadamlarından, Remax Gayrimenkul brokeri Ferhat Ergün, Kenan Ozan Kaplan ve Halim Soğukpınar’ın ortak olduğu, yapı koordinatörlüğünü de Altan Erman’ın yaptığı Mavera Yapı Denetim, yeni projelere imza atıyor. Şirketin ortaklarından Halim Soğukpınar, 8 yıl Türkiye’nin önde gelen yapı denetim firmalarında çalıştığını, daha büyük projelere imza atmak için mevcut ortaklarla bu şirketi kurduklarını belirterek, “Yapı denetimini yaptığımız ve müşavirlik hizmeti verdiğimiz birçok firma bulunmakta. Bu firmalardan bazıları Reysaş Gayrimenkul, Elit Alyans ve Bizim Marketler Grubu’dur. Reysaş Gayrimenkul’ün Çayırova ve Marmara bölgesindeki depolarının yapı denetimleri devam ediyor, ayrıca Reysaş’a müşavirlik hizmeti veriyoruz. Projelerimiz arasında, Elit Alyans’ın 80 konutluk, lüks konut projesi bulunuyor. Ayrıca Ülker’e ait Bizim Marketler Grubu’nun depo ve Outlet Marketing projesini de biz yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

‘KISA SÜREDE, BÜYÜK BAŞARI’

Yeni bir firma olmalarına rağmen sektörde önemli bir başarı yakaladıklarını kaydeden Halim Soğukpınar, “1 yıllık firma olmamıza rağmen 200 bin metrekare inşaat denetim alanı. Oldukça yüksek bir rakam. Bir firma, yapı denetiminde 360 bin metrekareyi geçtiğinde ikinci yapı denetim firmasını kurulabiliyor. Bizim önümüzdeki süreçte hedefimiz, Çakıl Yapı Denetim ismiyle ikinci firmayı kurmak” dedi.

‘EN BÜYÜK SORUN: MÜTEAHHİTLE DEVLET ARASINDA KALMAK’

Kocaeli’nde 70 civarında yapı denetim firması olduğunu söyleyen Soğukpınar, deprem bölgesi olan Türkiye’de yapı denetim firmalarının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Özellikle depremden sonra yapı denetim firmalarının önem kazandığını belirten Soğukpınar, sektörle ilgili yaptığı değerlendirmede ise, şunları söyledi: “Yapı denetim firmalarının en büyük sorunu, müteahhitle devlet arasında kalmak. Biz istiyoruz ki rekabet yerine sabit fiyat gelmeli, müteahhit bizi seçmemeli, işi devlet vermeli. Bizlerle müteahhit arasındaki para işini kesmesi lazım. Ben iş kaybederim ya da iş alamam kaygısıyla müteahhide şirin görünmek için taviz vermemeliyiz.”

12 Kas 2013 - 17:53 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.